Чернівчанин увійшов до другої п'ятірки членів редакційної ради НСТУ

У результаті рейтингового голосування Павло Токар отримав 58 голосів

Про головне

Ярина Боринець

11 жовтня творчий колектив Національної суспільної телерадіокомпанії України обрав п'ять членів редакційної ради Суспільного мовлення

Обранцями стали Павло Токар із Чернівців, Мирослав Поляковський із Закарпаття, Зоряна Тивін зі Львова, Марина Тепленко-Дідик з Вінниці та Оксана Клим зі Львова. 

Про це повідомляє Детектор Медіа.

Зураб Аласанія, голова правління НСТУ, на початку зборів наголосив про функцію, яку виконує редакційна рада НСТУ.

"...щоб журналісти не боялися сперечатися з керівництвом, не боялися втратити роботу, не боялися бути самостійними, незалежними, незважаючи на те, як сильно філія або хаб, або бюро пов'язані з місцевою владою. Це не справа журналістів. Це справа керівництва вирішувати з ними питання. Тобто редакційна рада має бути на боці журналістів"

Зураб Аласанія, голова правління НСТУ

За його словами, редакційна рада НСТУ не повинна лише чекати на звернення журналістів, а й сама щось ініціювати, хоча б з’ясувати питання, чому телерадіокомпанія бере гроші за висвітлення діяльності влади або орендує приміщення в міської (обласної) ради за 1 гривню.

Чернівчанин Павло Токар, який в результаті отримав найбільшу кількість голосів - 58, має 10-річний досвід роботи на телебаченні. Сьогодні він - директор об'єднання служби інформації (телебачення і радіо), раніше працював журналістом та очолював редакцію інформаційно-політичних програм. Павло Токар поділився своєю позицією щодо контролю журналістики з боку правлячої влади.

"Мені все одно, хто в мене в області губернатор, чи начальник профільного департаменту. Я їм завжди скажу "ні". Спочатку вони ображалися. Тепер вони знають, що ми їх не обслуговуємо. Надалі будемо говорити ні державній владі, і керівництву НСТУ, якщо їхні накази будуть суперечити нашим принципам"

Павло Токар, член редакційної ради НСТУ

Згідно із Статутом НСТУ та Законом про суспільне телебачення та радіомовлення, до складу редакційної ради НСТУ мають увійти 15 осіб. З них 5 осіб призначить наглядова рада НСТУ, 5 осіб обрали на загальних зборах творчого колективу НСТУ 11 жовтня, ще 5 осіб 4 жовтня обрали на конференції редакційних рад регіональних підрозділів НСТУ.

Джерело фото

Схожі публікації