Чернівчани їздитимуть у громадському транспорті за електронним квитком

Таке рішення прийняли депутати міської ради

Про головне

Аліна Лісненко

9 березня на черговій сесії Чернівецької міської ради депутати ухвалили рішення щодо впровадження електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті

У Чернівцях з 2015 року ведеться підготовча робота. Зокрема, у місті вже розроблена і працює електронна «Картка чернівчанина», яка має транспортний модуль, що дозволяє її використання для оплати проїзду в громадському транспорті, повідомляє прес-служба Чернівецької міськради.

Окрім того, вивчається досвід впровадження електронних розрахунків за проїзд в громадському транспорті інших міст України та Європи. З цією метою іноземні та українські виробники провели у Чернівцях кілька публічних презентацій систем е-квитка, умов їх впровадження. Це дозволило напрацювати вимоги до розробки технічних умов тендерної документації на постачання, встановлення та технічне обслуговування системи автоматизованої оплати та контролю проїзду у громадському транспорті в місті Чернівці.

Подальша робота із впровадження е-квитка у Чернівцях, як і в інших містах, була обмежена відсутністю законодавчої бази для такого виду оплати, йдеться у повідомленні. Для прискорення вирішення цієї проблеми Чернівецька міська рада, як і міські ради інших міст України, у жовтні 2016 року прийняла звернення щодо підтримки законопроектів, спрямованих на впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Зазначений закон було прийнято 17 січня 2017 року, що зробило можливим запровадження електронного квитка для оплати проїзду в громадському транспорті. Набирає він чинності з 7 травня цього року.

Сесія міської ради прийняла рішення про створення робочої групи із напрацювання необхідних місцевих нормативних документів для впровадження електронного квитка для оплати проїзду в громадському транспорті Чернівців, плану заходів із реалізації цього завдання, визначення обсягу необхідних фінансових ресурсів та джерел їх залучення.

Втім, коли саме чернівчани зможуть їздити за електронним квитком, поки не відомо.

Джерело фото.

Схожі публікації