Чернівчани влаштували флешмоб із кольоровими шкарпетками на руках

У день людей із синдромом Дауна студенти вийшли на акцію «Сонце для всіх»

Про головне

Ігор Волощук

21 березня, у день людей зі синдромом Дауна, у Чернівцях відбувся флешмоб кольорової шкарпетки «Сонце для всіх»

Подія відбулася на Центральній площі за підтримки громадської організації «Особливі серед нас». До флешмобу долучилися студенти Буковинського державного медичного університету, Чернівецького національного університету, училища мистецтв та всі бажаючі.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Активістам роздали різнокольорові шкарпетки, які вони одягнули на руки, аби привернути увагу перехожих та залучити ще більше людей. Учасники флешмобу створили живий ланцюг, «різнокольорову гусінь» та обійшли площу по колу.

«Заходи, присвячені дню людей із синдромом Дауна, ми проводимо вперше. Однак ми не плануємо зупинятися. Це нас надихає, провокує до співтворчості. Сучасний стиль життя віддаляє нас один від одного. Такі акції об‘єднують і дозволяють проявити своє розуміння та дружнє ставлення до «сонячних людей»». 

Катерина Бутняк співорганізаторка флешмобу

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Дуже тішить, що до нас прийшло так багато небайдужих людей, особливо молоді. Це говорить про те, що у нас є майбутнє і воно буде таке ж кольорове, як і шкарпетки у нас на руках. Це молоді люди, які готові прийняти особливих людей. І не важливо, чи це синдром Дауна, чи Аспергера, чи інша незологія. Є люди, яким не байдуже, які готові вийти хоча би на 15 хвилин та поділитися своїм серцем і теплом. Ми щасливі».

Тетяна Дяченко, голова громадської організації «Особливі серед нас»

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Організатори запевнили, що подібні події будуть проводити регулярно та привертати увагу соціуму до проблем «особливих людей».

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації