Чернівчани пропонують облаштувати тактильною плиткою маршрути для людей з вадами зору

Відповідна петиція вже зареєстрована

Про головне

Яна Вичавка

Петицію зареєстрував керівник інспекції з благоустрою Сергій Обшанський

Він запропонував обладнати тротуари тактильною плиткою, в місцях, де проживає багато чернівчан з вадами зору.

 "Сьогодні одним з найбільш актуальних питань для Чернівців є створення доступних умов для громадян з інвалідністю. В районі, обмеженому вулицями Ентузіастів, Комарова, Головною та провулком Ентузіастів, знаходиться підприємство, на якому працюють чернівчани зі слабким зором та незрячі – учбово-виробниче об’єднання УТОС. Тут вони компактно проживають". 

 Сергій Обшанський, керівник інспекції з благоустрою  

Для створення сприятливих умов та полегшення життя громадянам з вадами зору Обшанський пропонує передбачити в міському бюджеті Чернівців видатки на облаштування в першому півріччі 2018 року тратуарів з тактильною плиткою, по маршрутам, якими найчастіше в цьому мікрорайоні пересуваються незрячі громадяни.

"Тактильна плитка дозволить попередити людей, які мають проблеми з зором, про перешкоди на шляху, підказати напрямок руху, а значить, мінімізувати травми та допомогти незрячим вільно орієнтуватись в просторі". 

 Сергій Обшанський, керівник інспекції з благоустрою  

З врахуванням пропозицій Чернівецької обласної організації УТОС Обшанський запропонував облаштувати тактильною плиткою 4 маршрути:

- від будинку № 188 на вулиці Головній (гуртожиток УВО УТОС) до зупинки громадського транспорту «Типографія» на вулиці Головній;

- від підприємства УВО УТОС (провулок Ентузіастів, 5) до зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вулиці Комарова;

- від до зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вулиці Комарова до поліклініки на вулиці Комарова;

- від будинку № 188 на вулиці Головній (гуртожиток УВО УТОС) через ринок Головний до відділення Приватбанку на вулиці Ентузіастів.

До кінця збору голосів залишилось 26 днів. Петиція станом на 9 жовтня зібрала 148 підписів з 250 необхідних.

Джерело фото

Схожі публікації