Чернівчани пересіли на велосипед заради гарного настрою (ВІДЕО)

В Чернівцях відбувся Велодень

Про головне

Яна Вичавка

У велопробігу взяли участь більше 300 спортивних буковинців  

Велодень – це неофіційне свято, яке відзначають велосипедисти не тільки в Україні. Дату Велодня визначають організатори, зазвичай це субота в останні вихідні травня. Цього року акція мала пройти 27 травня, але погода зіпсувала плани організаторів і велосипедисти розпочали перегони сьогодні, 3 червня.

 
 

В Україні Велодень проводять щороку, починаючи з 2004 року. Чернівці приєдналися до акції лише в 2010 році. Цього року велосипедисти стартували всьоме.

Велосипед – задоволення не з дешевих. Бюджетний варіант – 3000 грн, а за професійний доведеться віддати і 20-30 тисяч гривень. Та із сьогоднішніми цінами на бензин і на проїзд у маршрутках, варто задуматись – можливо, велосипедом діставатися до роботи буде дешевше? 4 грн за проїзд, у дві сторони 8 грн, у місяці приблизно 22 робочих дні, це 176 грн за місяць і 1100 гривень за пів року (в холодну пору їздитимо в тролейбусі). За приблизними підрахунками велосипед окупиться через пів року.

Мета Велодня - самоорганізація велосипедистів і популяризація здорового і активного способу життя, велосипеда як екологічної альтернативи міському автомобілю, створення цивілізованих умов для велосипедистів. Журналісти Weche запитали учасників, яку мету вони ставлять перед собою, можливо, кожен бачить себе переможцем і хоче прийти першим? Та чернівчани зізналися, що взяли участь заради гарного настрою.

Обмежень у віці не було: крутили педалі і малі, і дорослі. Наймолодшій учасниці всього 3 рочки, вона їхала на задньому сидінні з мамою. Її батько і старший брат також сіли на велосипеди. Мама Аліна розповіла, що привчає до здорового способу життя дітей з маленьку, а участь в акції беруть вдруге. Її син 6-річний Антон похвалився, що він справжній спортсмен: минулого року він зайняв перше місце на велогонках.

Учасники перевірили справність велосипедів, зробили кілька десятків селфі, роздали коментарі журналістам і ПОЇХАЛИ!

Матеріал Лілії Рідної та Яни Вичавки

Схожі публікації