Через громадянську війну Ємену загрожує масштабний голод

Про загрозу масового голоду попереджає ООН

Про головне

Ярина Боринець

ООН прогнозує страшний голод для Ємену, у якому триває громадянська війна

Зокрема, голова Ради безпеки ООН Себастьяно Карди заявив, що у Ємені склалася "жахлива гуманітарна ситуація", повідомляє DW.

Рада Безпеки ООН зажадала від арабської військової коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка почала блокаду Ємену у відповідь на пуск ракети по Ер-Ріяду, відкрити доступ до наземних, морських і повітряних портів для доставки гуманітарної допомоги в цю країну.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок в свою чергу попередив, що за відсутності конкретних кроків з боку Саудівської Аравії Ємен очікує "найсильніший за багато десятиліть голод, жертвами якого стануть мільйони людей".

За даними ООН, зараз на межі голоду в країні вже перебувають близько 7 млн осіб. При цьому у майже 900 тисяч діагностовано симптоми холери.

"Потрібно припинити блокаду ... Тоді ми зможемо врятувати цих людей".

Марк Лоукок, заступник генсека ООН

4 листопада системи протиповітряної оборони Саудівської Аравії перехопили ракету, випущену в бік Ер-Ріяда з території Ємену воєнізованим угрупуванням повстанців-хусит з шиїтського руху "Ансар Алла". Саудівці почали блокаду, щоб запобігти поставкам зброї хусит, що ведуться, за твердженням Ер-Ріяда, з Ірану.

Джерело фото

Схожі публікації