Берлінський суд дозволив німцям не вказувати справжні імена у Facebook

За рішенням суду, Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності

Про головне

Аліна Лісненко

Німецький суд постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, що стають відкритими за замовчуванням, та вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву у Федерації організацій німецьких споживачів (VZBV) та "The Local.de".

Згідно з німецьким законодавством, персональні дані можуть бути записані та використані компанією лише з явної згоди від особи.

Однак суд в Берліні постановив, що Facebook залишає безліч налаштувань включеними за замовчуванням, не пропонуючи користувачам реальний вибір про те, як використовуються їхні дані, пише видання.

"Facebook приховує за замовчуванням параметри, які незручні для користувача у питанні конфіденційності, та не надає достатньої інформації про це, коли користувачі реєструються". 

правовий експерт VZBV

Cудді визначили п'ять різних налаштувань конфіденційності за замовчуванням незаконними, у тому числі обмін даними про місцезнаходження між співрозмовниками у чаті, а також доступність профілів для зовнішніх пошукових систем, що дозволяє будь-якому користувачеві інтернету натрапити на них.

Суд також постановив, що вісім пунктів правил користування Facebook не мають законної сили, зокрема пункт, який вимагає від людей використовувати свої справжні прізвища в соціальній мережі, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації