7 мільйонів гривень застави та електронний браслет – суд визначив запобіжний захід для Роезенблата

Змусити Розенблата внести заставу неможливо

Про головне

Оксана Чорна

Народний депутат відмовився коментувати рішення суду, назвавши його "дуже тяжким"

18 липня у Солом’янському районному суді міста Києва обрали запобіжний захід фігуранту "бурштинової справи" народному депутату Бориславу Розенблату.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Взяти під варту депутата неможливо, бо Верховна Рада не надала згоди на його затримання та арешт. Бориславу Розенблату призначили заставу в 7 мільйонів гривень, а також зобов’язали носити електронний браслет, не відлучатись із Києва та Житомира, де прописаний депутат, без дозволу суду та здати паспорти. А також утримуватися від спілкування з фігурантами справи, в тому числі з народним депутатом від "Народного фронту" Максимом Поляковим.

"Рішення судді – це її право. Все, що написано в ухвалі, я зроблю. Не можу більше це коментувати, тому що дійсно воно є для мене дуже тяжким". 

Борислав Розенблат, народний депутат 

Сам депутат всі звинувачення відкидає, називає справу проти себе сфальсифікованою, а зроблені відео-записи прихованою камерою – незаконними, бо на момент стеження він був недоторканним і дозвіл на подібні дії мав би надавати парламен.

Змусити Розенблата внести заставу наразі ніхто не може, бо заарештувати його неможливо. Якщо він не внесе заставу, то прокуратурі доведеться чекати, коли парламент повернеться з відпочинку, внести ще одне подання на затримання та арешт із демонстрацією того, що депутат не виконує покладені судом зобов’язання.

Борислава Розенблата підозрюють отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента. У діях депутата ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму у 280 тисяч доларів.

Джерело фото

Схожі публікації