Бенжамін Клементін, Скорпіонс чи кіно: куди піти у Києві цього тижня

Огляд культурних подій наступного тижня столиці

Події

Дмитро Сидоренко

Черговий робочий тиждень пророкує рутинний цейтнот, меню a la "кава ранок-обід-вечір" та надію протриматись до п’ятниці. А потім знову і знову вас затягуватиме у нерозривне коло офісної сансари. Однак слід за будь-яких умов перервати цей цикл 24/7 та розбавити контрастом похмуру палітру дозвілля.

Benjamin Clementine

Бенжамін Клементін – маестро елегійних фортепіанних мотивів, який своїм лагідним тенором оповиває публіку. Водночас його творчість – невгамовний і динамічних бунт, вибух грації і опору консервативним застоям. Кульмінація його популярності і слави неодмінно забезпечить sold out.

Бенжамін – музикант-самоучка, який витримав гарт імпровізованими вуличними виступами та піднявся аж до продюсерського Олімпу, що забезпечило стрімкий розвиток його карє’ри.

На концерті у Києві Бенжамін Клементін представить свій перший сингл після здобуття Mercury Music Award.

Коли: 12 листопада, 19:00

Де: Жовтневий палац

Вхід: 700-1800 грн

Odoo CMS - велика картинка

Scorpions

В рамках "Crazy World Tour" Україну відвідають легендарні Scorpions. Їх рок-н-рольні шедеври існують поза часом, простором та десятків імперій. Тож вітер свободи та вічного мейнстриму занесе почесних членів клубу "найвідоміших артистів хард-року" до України.

Crazy World – лейтмотив творчості рокерів. Що у "холодному" 1991 році, що зараз, коли крижаний дах тотальних з’їхав. Безліч шалених концертів, мільйонні продажі – жодні кордони не завада відчайдухам.

"Scorpions" зіграють нетлінні хіти, вдихнувши концентровану ейфорію у кожну клітинку мозку.

Коли: 11 листопада, 19:00

Де: Палац Спорту

Вхід: 1590-2990 грн

Odoo CMS - велика картинка

Милий друг (вистава)

Жанр: Фантасмагорія на 2 дії

Автор: Гі де Мопассан

Режисер: Юрій Лізенгевич

Щирий і вчасний прояв кохання безперешкодно заволодіває серцем. Він знешкоджує почуття самозбереження. А у найкритичніших ситуаціях два лаконічні слова витворяють дива.

Підкорена безмежній владі цих слів людина ладна зробити все, щоб виправдати доцільність їхнього використання: зрівняє з землею будь-яку височину або навіть людину. Однак слова не завжди відображають дійсність, вони не є індикатором почуттів.

То наскільки химерним та ілюзорним може бути прагматичне щастя? Чим обернеться воно для свого володаря? Гі де Мопасан майстерно описав богемність стосунків у фантасмагорії «Милий друг».

Коли: 7 листопада, 19:00

Де: Молодий театр

Вхід: 90 грн

Odoo CMS - велика картинка

Горе з розуму (вистава)

Жанр: Вульгарно – брутальна класика на 2 дії

Автор: Олександр Грибоєдов

Режисер: Андрій Білоус

Головна героїня Софія – донька зухвалого багатія Фамусова. Вона насолоджується безтурботним життям, водночас навколишній світ сумлінно виконує всі її примхи. Софія пристрасна, шалено сексуальна та охоча до тваринних спокус. Її неординарний розум поєднує крихту божевілля та велич природного генія.

На превеликий жаль розпусти у серці дівчини вже давно оселився сум за коханим Чацьким, який безслідно зник. Та щоби час плинув невпинно і непомітно, Софія коротає ночі зі нікчемним Молчаліним. Однак ці злягання – лише вихід на новий кар’єрний рівень для витривалого і милого молодика. Тож невдовзі – довгоочікуване весілля. Втім у слушну мить повертається блудний вельможа, який скучив за батьківщиною і коханою.

Увага! Вистава пронизана лайкою та еротикою!

Коли: 10 листопада, 19:00

Де: Молодий театр

Вхід: 50-300 грн

Odoo CMS - велика картинка

Вбивство у "Східному експресі"

Жанр: драма, кримінал, детектив

Режисер: Кеннет Брана

У головних ролях: Кеннет Брана, Джуді Денч, Пенелопа Крус, Дейзі Рідлі, Джонні Депп, Мішель Пфайффер, Джош Ґад, Уіллем Дефо, Люсі Бойнтон

Це історія про випадок, який стався у Східному експресі, потязі, що прямує через усю Європу зі Стамбула до Парижа. В одну мить найвідоміший бельгійський детектив Еркюль Пуаро розуміє, що йому негайно потрібно до Великобританії. Однак дивним чином всі квитки розкуплені. Детективу погоджується допомогти власник компанії-перевізника. Через якийсь проміжок часу потяг зупиняється, оскільки не може продовжувати шлях по заметеним снігом коліям. Водночас у купе знаходять мертвого пасажира. Тож загальний антураж та обставини – ідеальний збіг для нового розслідування славетного детектива.

Стрічку "Вбивство у "Східному експресі" знято на основі однойменного роману Агати Крісті 1934 року. Роман екранізують учетверте. Вперше детектив з’явився на екранах у 1974, і був визнаний зразковим самою письменницею. Потім у 2001 канал CBS замовив креативну інтерпретацію роману. Втретє глядач міг побачити Еркюля Пуаро у британському серіалі (4 серія), а через п’ять років - у японській адаптації. Крім того, у 2006 було випущено комп’ютерну гру за мотивами твору "Agatha Christie: Murder on the Orient Express".

Коли: з 9 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

І сміх і гріх

Жанр: комедія

Режисер: Фабріс Ебуе

В головних ролях: Рамзі Бедіа, Мілен Буді, Джонатан Коен, Гійом де Тонкедек, Фабріс Ебуе, Грегуар Фоссель

У центрі подій музичний продюсер-невдаха, який страждає від браку натхнення та одвічної критики боса. Одного разу після чергового деструктивного розладу протагоніст вирішує створити музичний гурт, до складу якого увійшли рабин, католицький священик та імам. Проте виявляються, що святі отці ласі до гріха…

Коли: з 9 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

Лагідна: перегляд фільму та обговорення з Антоном Доліном і Андрієм Алфєровим

"Лагідна" – найбільш обговорюваний фільм Сергія Лозниці.

У центрі сюжету історія жінки, якій одного дня приходить посилка, призначена її ув’язненому чоловіку. Позначка "повернути відправнику" змушує мешканку російської глибинки вирушити у далеку подорож, щоб з’ясувати всі подробиці ситуації. "Лагідна" – це уособлення невпинної боротьби проти всепоглинаючого насильства, знущання над гідністю і честю людини та непробивної апатії.

Після сеансу о 20:30 відбудеться обговорення стрічки з кінокритиками у форматі дискусії. Крім того, гості порівняють український та російський кінематограф і обговорять з глядачами дебютну повнометражку Марини Степанської "Стрімголов".

Сергій Лозниця – лауреат кінопремій "Ніка" та "Лавр". Дебютний ігровий фільм Лозниці "Щастя моє" потрапив до конкурсної програми Каннського кінофестивалю у 2010 році. А у 2012 його стрічка «У тумані» була представлена на кінофестивалі та отримала призу FIPRESCI.

Антон Долін – найвідоміший російський кінокритик, ведучий радіостанцій "Маяк", "Вести ФМ" і кінооглядач телепередачі "Вечерний Ургант". Головний редактор журналу "Искусство кино", співпрацює з виданнями, "Афиша", "Новая газета", "Сноб", "Meduza".

Андрій Алфєров - кінознавець, кінокритик, член Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI). Телеведучий, автор і ведучий проекту "Кіно з Алфєровим", був головою кіноредакціі 1+1 Media, автором і ведучим програми "Підпільна імперія".

Коли: 8 листопада, 18:00

Де: кінотеатр "Київ", Синій зал

Вхід: 250 грн

 
 

Схожі публікації