Рецензія на стрічку «Ральф руйнівник 2: Інтернетрі»

Веселий мультфільм про меми та гнітючу самотність

Кіно

Дмитро Сидоренко

У прокат вийшло продовження мультфільму «Ральф» 2012-го року. У центрі подій першої частини була історія персонажа грального автомата, якого дістали приниження «колег» та гравців. Через це він відправляється руйнувати ідилію в інші всесвіти. Ральф знову ступає на шлях першовідкривача у сиквелі. Тільки цього разу масштаб дослідження вражає.  

 
 

Головні герої досі п’ють газовану воду та зависають у своїх автоматах. Ральфу подобається такий розклад життя. А Ванілопі кортить шалених перегонів. Одного разу вона бере керування авто під свій контроль і пролітає, у всіх сенсах цього слова. «Солодкий форсаж» виходить із ладу. Ральф пропонує подрузі знайти новий руль для її автомата. Інакше всі персонажі цієї гри втратять притулок. Тож друзі без вагань вирушають в Інтернет. Усім відомо, що на «eBay» можна купити все, що заманеться: від косметики до поліцейського стафу. По традиції справа йде шкереберть. Герої туплять на аукціоні, влетівши на чималу суму. Що й не дивно! Незважаючи на різницю у віці, вони обидва є наївними бовдурами. Тому Ральф та Ванілопа вирушають у мандри світовою мережею, щоби десь надибати коштів.

Odoo CMS - велика картинка

«Ральф руйнівник 2: Інтернетрі» (це справді геніальний підзаголовок, але далі його вставляти я не буду) нагадує фільм «Першому гравцеві приготуватись». Міріади відсилань блимають у кожному куті. Інколи заїжджають великодки із 90-х. Під час першого перегляду неможливо вловити кожну деталь. За шість років відсутності «Ральф» назбирав купу мемів. Іноді він ними люто спамить. Вони не надокучають, а лише бентежать: «Ну ми вже зрозуміли, що фільм про Інтернет. Може ще відео з котиками вставите?». Ізі, кажуть режисери і вставляють милих пухнастиків. Ми не таким уявляли 2к18.     

Відсутність фінального мегатвіста у «Ральфі» тішить. Це величезний плюс до обраного настрою і чудове закінчення сюжетної лінії. Так, фінал вийшов банальний. Однак пафосний і передбачуваний кінець, як у сиквелі «Суперсімейки», виглядав би недоречно.

Odoo CMS - велика картинка

Режисери одразу дають зрозуміти, що головні герої «виросли» із часів першої частини. Деякі риси характеру та поведінки справді відрізняються. Однак модель відносин не змінилася: «Ти мені повинен» і «Я мушу допомагати». Ральф та Ванілопа сваряться, ображаються одне на одного, кумедно перекручують відомі назви. Тут і гадати не треба: здоровило як завжди все нищить, а мала скиглить. Зрештою перемагає дружба.  До головних героїв приєдналися нові персонажі. Серед них виділяється Гонщиця Шенк, яку в оригіналі озвучила Гал Гадот. Крім того, є гіперактивна бос медіаплатформи та воротила із Даркенту.

Діснеївські принцеси, показані у трейлерах, виявилися не лише фан-сервісом. В історії для них відведена далеко не остання роль. Сцена посиденьок у замку - неймовірна. Очевидно, що без натяків на скляну стелю і тендітних панянок, які рятують грубих мужиків, тут не обійшлося.

Про анімацію і дизайн немає сенсу багато говорити. «Disney» стабільно тримає високу планку якості. Режисери Філ Джонсон і Річ Мур працювали над «Зоотрополісом», який завоював «Оскар». Компанія без вагань вклала 175 мільйонів доларів у виробництво сиквелу. Він усе одно збере у кілька разів більше. 

Odoo CMS - велика картинка

«Ральф руйнівник 2: Інтернетрі» не претендує на серйозні мотиви. По духу він драйвовий і дурний. Сюжет не зациклюється на гострій темі, а персонажі не видають повчальних монологів. Перша частина вела серйозний дискурс. Більшість відсилань у ній були присвячені аркадній епосі. Тому сучасна малеча не повністю зрозуміла посил стрічки. Касові збори не порадували «Disney».  

Натомість автори сиквелу просто кайфують від того, скільки приколів про Інтернет вони впихнули у мультфільм. Похід у кіно сподобається всій сім’ї. Кожен посміється зі знайомих ситуацій, класно обіграних героями. Даркнет, покупки онлайн, месенджери, соцмережі. Діти засвоять важливі уроки, а дорослі дізнаються про тренди та популярні приколи. Лише підлітки трішки сумуватимуть на сеансі, бо їм і так усе відомо. «Ральф руйнівник 2» бере весь масив інформації з мережі і по-максимуму вистьобує. 

Odoo CMS - велика картинка

Чи обов’язкова стрічка для перегляду? Спірно! Це соковита і строката жуйка. Одноразове задоволення. Для вихідних або марнування буднів - саме те. Втім для фанатів Стена Лі перегляд - обов’язковий. Не втратьте шанс побачити унікальне анімаційне камео легендарного автора.     

Дивився Дмитро Сидоренко

Схожі публікації