Рецензія на стрічку "Місія неможлива: Фолаут"

Знову маски, приголомшливий екшен і доля цілого світу на кону

Кіно

Дмитро Сидоренко


Жанр: бойовик, трилер, пригоди 
В головних ролях: Том Круз, Ребекка Фергюсон, Генрі Кавілл, Алек Болдвін, Ванесса Кірбі, Саймон Пегг, Сіан Брук 
Режисер: Крістофер МакКуоррі 

У центрі подій… Коротше, чергова невідворотна загроза наближається, і тільки Ітан Хант (Том Круз) зможе її відвернути. Якось так і вирішили виставити синопсис стрічки більшість кінотеатрів. Загалом це можна зрозуміти, тому що під цей опис приблизно підходить будь-яка частина. Змінюється тільки масштаб дійства. Цього разу Ітан Хант повинен обміняти у терористів три плутонієвих шарики. Та щось іде не так, і угода зривається. По суті невдача стається через принциповість головного героя, тож "Наслідки" - це цілком логічна назва, яка б і мала стояти в українському перекладі. Проте у нас чомусь вирішили перекласти тільки половину.  

 
 

Отже, смертоносну зброю ні на мить не можна залишати в руках терористів, тим більше перевага вже на їхньому боці, а на удар можна чекати в будь-яку мить.  Тож Ітан має виправити помилку і в котре врятувати людство. Щоб завдання не зірвалося, до Ханта приставляють наглядача Огюста Уокера (Генрі Кавілла). Його здоровенні вуса ніби заздалегідь попереджають, що жарти з цим хлопцем не приведуть ні до чого хорошого. До речі, сам актор виконав свою роль дуже переконливо, хоча його персонаж і не прописаний детально.   

Odoo CMS - велика картинка

Перші фільми серії "Місія неможлива" намагалися виділяти як інтригуючим сюжетом, так і трюками, які Том Круз завжди виконував самотужки. Це було свого роду новинкою для тогочасної індустрії. Останні якраз і стали візитівкою фільму. А от з рештою елементів вийшло не так вдало. Неймовірні твісти вже не так дивують, тому що поворот із масками став скоріше мемом, ніж характерною рисою фільмів. У кожній частині ніби по наростаючій збирається все більше сюжетних дір, і "Фолаут" не став винятком. Шоста стрічка ніби стала квінтесенцією незв’язної історії, поданої крізь призму карколомних трюків, які мають додавати реалізму алогічному сюжету. 

Для зйомок Том Круз спеціально навчився літати на вертольоті, ганяв Парижем на мотоциклі, стрибав з будинків, ламаючи ребра, стрибав з парашутом з висоти 7 кілометрів. Саме заради цього варто йти на фільм. Від старих стрічок залишився хіба що присмак ностальгії, розбавлений оригінальним саундтреком і дурнуватими масками. 

Odoo CMS - велика картинка

Фільм також не обійшовся і без старих акторів: Саймона Пегг, харизматичного британця, Ребекки Фергюсон, майстрині бою у вечірніх сукнях, і громили Вінга Реймза.     

"Місія неможлива: Фолаут" намагається дивувати нас різкими плот-твістами і вражаючим екшеном. Однак за складними сюжетними ходами криється бажання сценаристів накрутити купу зайвих подій у стилі останніх фільмів Бондіани, щоби глядач не міг зрозуміти, що тут відбувається.  

Odoo CMS - велика картинка

Стрічка ідеально підходить для одного вечора. Вона класно розважає, видає прикольні жарти, хоч іноді веселощі перериваються пафосними роздумами і фразами-кліше про порятунок людства. На додачу розчаровує особиста драма Ітана Ханта, яку просто додали для того, аби розбавити оповідь. Хоч у перших фільмах серїі було доволі цікаво спостерігати за героями та відносинами між ними, то сучасній франшизі більше личить розважальна ніша.      

Дивився Дмитро Сидоренко

Схожі публікації