Заручників з ОРДЛО звільнять до свят

Відповідне рішення погодила тристороння група в Мінську

Про головне

Аліна Лісненко

Тристороння контактна група в Мінську погодила звільнення заручників до новорічних свят

Про це написала прес-секретар екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає Інсайдер.

Згідно з повідомленням, бойовики ОРДЛО погодилися також припинити вогонь по позиціях сил АТО опівночі 23 грудня.

"Тристороння контактна група, за участі представників ОРДЛО, підкреслює необхідність забезпечення миру та спокою у зв'язку з прийдешніми різдвяними і новорічними святами та, користуючись раніше досягнутими домовленостями і зобов'язаннями сторін, зокрема, підтверджує їхню відданість дотриманню всеохоплюючого, сталого та безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом. Також підтверджено прагнення виконати зобов'язання зі звільнення утримуваних осіб до різдвяних та новорічних свят у відповідності з домовленостями, яких було досягнуто раніше. Крім того, висловлено спільну відданість повному виконанню Мінських домовленостей". 

Дарка Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми

Вона також додала, що українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК.

"Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які та взяла на себе в рамках Нормандського формату та Мінського процесу. Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО. Як сторона конфлікту РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Українська сторона продовжить свою роботу у звичному форматі, працюючи з СММ ОБСЄ. Ми й надалі робитимемо все задля безпеки персоналу місії". 

Дарка Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми

Джерело фото

Схожі публікації