З центральних вулиць Чернівців прибирають супутникові тарілки

За невиконання доручення порушники платитимуть штраф

Про головне

Аліна Лісненко

До кінця березня 2017 року мешканці центральних вулиць та площ Чернівців зобов'язані зняти супутникові тарілки та антени з фасадів будинків

Про заборону розміщення супутникових тарілок та антен на головних фасадах будівель та споруд, а також бокових фасадах стін, видимих зі сторони вулиць та площ, які є пам’ятками архітектури попереджають працівники КЖРЕПу. Відповідне доручення чернівчани повинні виконати до 30.03.2017 року самі, або можуть звернутися за допомогою до КЖРЕПу. 

Якщо доручення не буде виконане, власників обладнання штрафуватимуть та зніматимуть супутникові тарілки примусово.

На вулиці Головній у центрі Чернівців ми помітили супутникову тарілку, пофарбовану та замасковану під декор балкону на одному з будинків. 

Odoo CMS - велика картинка

Ми поцікавились у заступника начальника інспекції з благоустрою Віталія Назарова, чи закриватимуть очі на подібні випадки.

"Ці варіанти всі не проходять, тим більше у центральній частині міста. До 1 квітня Департамент житлово-комунального господарства повинен проінформувати мешканців, поки що у добровільній формі, щоби вони були в курсі і демонтували технічні пристрої".

Віталій Назаров, начальник інспекції з благоустрою

Нагадаємо, що Виконавчий комітет Чернівецької міської ради прийняв рішення "Про затвердження Положення про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Чернівцях" ще 27.05.2014 року. 

У ньому забороняється: 

1.1. Розміщення технічних елементів (пристроїв) на головних фасадах будівель та споруд, а також бокових фасадах стін, видимих зі сторони вулиць та площ, які є пам’ятками архітектури національного, регіонального, обласного чи місцевого значення, або розташованих в межах історичних ареалів м. Чернівців та магістральних вулицях, а також на покрівлях з поліуретановим покриттям 

1.2. Прокладка кабельних ліній на покрівлях житлових будинків за наявності в них технічних поверхів 

1.3. Встановлення технічних елементів (пристроїв) з кріпленням до цегляних оголовків димовентканалів 

1.4. Розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) без відповідного погодження, визначеного цим Положенням 

1.5. Початок виконання робіт з розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах без представника балансоутримувача та управління житлового господарства районної в м. Чернівцях ради. 

2. Обмеження: 

2.1. Встановлення індивідуальних телевізійних антен, антен супутникового телебачення та інше на дахах будинків та споруд дозволяється за умови обов’язкової герметизації місця врізки та погодження з балансоутримувачем. На будинках, які знаходяться на балансі управлінь житлових господарств, за погодженням з виконавцями послуг з утримання цих будинків, споруд і прибудинкових територій (пункт 1.6 розділ 2 “Поняття і терміни”). 

2.2. Встановлення приладів кондиціонування повітря на будівлях та спорудах, які не є пам’ятками архітектури національного, регіонального, обласного чи місцевого значення, або розташованих в межах історичних ареалів м. Чернівців та магістральних вулиць дозволяється за умови обов’язкового відведення конденсату у внутрішньобудинкові мережі водовідведення, або водостічні труби із наступною герметизацією місця врізки. 

2.3. Прокладка кабельних ліній на покрівлях житлових будинків, де відсутні технічні поверхи, дозволяється за умови обов’язкової герметизації місця врізки.

Схожі публікації