В Одеській області розкрили масштабну схему по мінімізації митних платежів

Схему розкрили НАБУ та Державна фіскальна служба

Про головне

Аліна Лісненко

Державна фіскальна служба та Національне антикорупційне бюро України розкрили масштабну схему по мінімізації митних платежів в Одеській області

Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає Новое Время.

"В кінці минулого тижня були заарештовані 450 млн грн, що належать двом десяткам одеських компаній-імпортерів, які контролює один з найвідоміших контрабандистів України".

Мирослав Продан

Угруповання контрабандистів створила десятки фірм-одноденок, директорами яких були підставні особи.

"Ці компанії отримували великий обсяг товару з Китаю (взуття, тканини, сумки і т.д.). Поставками товару з Китаю займалися аналогічні фірми-прокладки. Угоди ж фактично фабрикували в Одесі. У документах вказували вартість товару, занижену в десять і більше раз. Наприклад, взуття декларували по $ 0,5 за кг". 

Мирослав Продан

Митники коректували вартість, проте представники одеських компаній вносили на рахунки митниці відповідні митні гарантії, що давало їм можливість реалізовувати товар. Потім в одному з одеських судів зазначені компанії оскаржили рішення митниці і зобов'язували розмитнювати товар за заниженою вартістю, повертаючи імпортеру його фінансову гарантію.

"Ми зібрали всю інформацію про дії учасників схеми і передали її правоохоронцям. Засоби контрабандистів заарештовані". 

Мирослав Продан

Раніше повідомлялося, що на депозитних рахунках Київської митниці арештовані 450 млн гривень в рамках розслідування кримінального провадження за фактом мінімізації сплати митних платежів низкою компаній-імпортерів.

Джерело фото

Схожі публікації