В Чернівцькій області діють шахраї

Жінку ошукали на 5000 грн, пропонуючи примарний приз

Про головне

Аліна Лісненко

Поліцейські наголошують, ніколи і за жодних обставин не давайте користуватись своїм мобільним телефоном незнайомцям

23 травня до Чернівецької поліції звернулась 37-річна жінка, яка повідомила, що невідомий незаконно заволодів мобільним телефоном її сина.

Поліцейські встановили, що до 17-річного юнака підійшов незнайомий чоловік та попрохав скористатися мобільним телефоном підлітка, нібито зателефонувати до поліції. Хлопець не відмовив у допомозі. Декілька хвилин чоловік завзято розмовляв, відійшовши неподалік. Але скориставшись неуважністю хлопця, невідомий за мить зник з поля зору разом із телефоном.

Того ж дня до поліції звернулась 30-річна жителька Вижницького району. Жінка повідомила, що шахрай заволодів її грошовими коштами.

Поліцейські встановили, що до жінки на мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що вона виграла автомобіль. У повідомленні було вказано посилання та номер телефону за яким необхідно звертатися за детальною інформацією. Ознайомившись із сайтом, жінка зателефонувала за вказаним номером. Невідомий на іншому кінці слухавки повідомив, що для отримання призу, жінці необхідно було сплатити податок у розмірі 5 000 гривень.

Зрадівши автомобілю, який вартує менш ніж 200 доларів, жінка невдовзі сплатила у терміналі вказану суму. Звісно, приз ошукана не отримала, а номер за яким вона телефонувала більше не обслуговувався.

Щоб не стати жертвою шахраїв – завжди будьте обережними у своїх діях. Аби вас не ошукали зловмисники, перевіряйте сумнівні сайти за url-адресою за допомогою сервісу Департаменту кіберполіції «Stop Fraud».

Схожі публікації