Українські виші перевірятимуть наукові роботи на плагіат через Unicheck

Сьогодні у Міністерстві освіти і науки України підписали відповідний Меморандум

Про головне

Ірина Капуш

Українські вищі навчальні заклади отримають на найближчі 7 років безкоштовний доступ до ще одного сучасного сервісу перевірки наукових робіт на плагіат - Unicheck

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу МОН.

Зазначається, що відповідний Меморандум Міністерство освіти і науки України підписало сьогодні з компанією "Антиплагіат".

"Зараз до міністерства надходять зауваження про те, що вчені ради не мають достатнього арсеналу інструментів для перевірки робіт на плагіат. Тому МОН прагне надати вишам якнайбільше можливостей, для викорінення академічної недоброчесності. Для нас важливо, щоб запропонованими ресурсами могли безкоштовно користуватися не лише вчені ради, а й аспіранти та докторанти".

Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України

У повідомленні йдеться, що Меморандум передбачає вільний доступ до сервісу Unicheck, де вчені зможуть перевірити дисертацію перед поданням до спеціалізованих вчених рад. Заклади вищої освіти (їх спецради) самостійно вирішують питання щодо використання сервісу.

На основі підписаного сьогодні документа кожен заклад вищої освіти може укласти договір про співпрацю з компанією та користуватися сервісом "Unichek".

Джерело фото

Схожі публікації