Україна вважає нелегітимним референдум про незалежність Каталонії

Україна виступає за повагу до суверенітету і територіальну цілісність Іспанії, підкреслюють в МЗС

Про головне

Яна Вичавка

Україна вважає нелегітимним референдум про незалежність Каталонії

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца, передає Уніан.

"Безумовно, що Україна виступає за повагу до суверенітету і територіальну цілісність Іспанії. Україна вважає нелегітимним проведений каталонською владою 1 жовтня так званий референдум, оскільки він був заборонений законодавством Іспанії і Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави". 

 Мар’яна Беца, речник Міністерства закордонних справ

Також вона сказала, що Україна підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з парламентськими і політичними силами задля відновлення правопорядку в рамках конституційного поля країни. За словами Беци, в Україні переконані, що Іспанія у демократичний спосіб вирішить усі внутрішньополітичні проблеми.

Іспанська поліція жорстко протидіяла виборчому процесу, вилучаючи скриньки для голосування і бюлетені. На деяких дільницях сталися сутички правоохоронців з активістами. Поліція застосовувала гумові кулі, кийки. За повідомленнями влади, було травмовано близько 900 осіб.

В уряді Каталонії заявили, що за результатами референдуму близько 90% виборців відповіли позитивно на запитання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою з республіканською формою правління?".

Нагадаємо, що Єврокомісія вважає, що проведений референдум у Каталонії - незаконний

Джерело фото

Схожі публікації