Україна вперше здобула перемогу на фестивалі «Каннські леви»

Бронзову відзнаку отримав меморіальний перформанс з нагоди 75-ї річниці трагедії в Бабиному Яру

Про головне

Оксана Чорна

Проект Українського кризового медіацентру здобув нагороду на міжнародному фестивалі креативності «Каннські леви»

Про це повідомляє Громадське з посиланням на офіційний сайт фестивалю.

Бронзову відзнаку в підкатегорії «Entertainment for Music» отримав меморіальний перформанс з нагоди 75-ї річниці трагедії в Бабиному Яру.

Проект, розроблений Українським кризовим медіацентром спільно з громадською ініціативою «Українсько-Єврейська Зустріч», мав назву «Свідок» і відбувся в рамках концерту в меморіальному парку «Бабин Яр» восени 2016-го.

 
 

Співзасновник Українського кризового медіа-центру Геннадій Курочка розповідав, що для перформансу в Бабиному Яру встановлювали інсталяцію з порожнистих труб, через які проходив вітер, створюючи специфічні звуки, як уособлення голосів душ жертв Бабиного Яру.

У перформансі використовувалася музика композитора Святослава Луньова, а виконавцями твору стали діти та підлітки, лауреати міжнародних та національних конкурсів: скрипалі Варвара Васильєва, Олександра Хмара, Тимофій Бойченко; вокалісти – Анастасія Багінська та Олександр Подолян.

Міжнародний фестиваль креативності «Каннські леви» цього року відбувається з 17 до 24 червня. Це глобальна подія, що відзначає досягнення в креативних комунікаціях, рекламі та суміжних галузях, і вважається найбільшим світовим з`їздом рекламних діячів, дизайнерів, цифрових інноваторів та маркетологів.

Виник як фестиваль реклами в 1950-х роках, стабільно відбувається в Каннах з 1984-го.

Джерело фото

Схожі публікації