Учні 10 класів не отримають нові підручники до 1 вересня

На електронній освітній платформі оприлюднять pdf-версії всіх підручників

Про головне

Ірина Капуш

Через те, що в 2018 році друкуються підручники одночасно для трьох класів - 1 класу за новим стандартом, 5-го та 10-го класів - десятикласники отримають паперові версії підручників протягом вересня-жовтня

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву міністра освіти та науки України Лілії Гриневич під час селекторної наради. 

"Ми друкуємо одразу три лінійки нових підручників - 1, 5 та 10 класи. На підручники 1 і 10 проводяться абсолютно з нуля конкурси, тому що це новий стандарт в початковій школі, і нові програми в 10 класах. Тому ми повинні бути готові до складної ситуації - друкарські потужності поліграфічних комбінатів не можуть за цей період надрукувати таку кількість підручників до 1 вересня. В першу чергу ми почали укладати договори (на друк підручників - ред.) для 5 класів, тому що ми знаємо, які це підручники, конкурси проведено. Потім ми друкуємо підручники 1 класу, тому що найважливіше, щоб діти 1 класу отримали їх до 1 вересня, бо це новий стандарт, подібних старих підручників немає. Для 10 класів підручники будуть доставлятися впродовж вересня-жовтня".

Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України

Зазначається, що на електронній освітній платформі опублікують електронні pdf-версії всіх підручників. Крім того, у вересні-жовтні учні 10 класів зможуть скористатися минулорічними підручниками.

Джерело фото

Схожі публікації