У Сторожинецькій об'єднаній громаді обрали заступників і секретаря після неформальної зустрічі лідерів

На першій сесії голова громади Карлійчук відразу вирішив кадрові питання

Про головне

Diana

На засіданні таємним голосуванням був обраний секретар міської ради Ігор Матейчук

На Буковині 29 грудня відбулася перша сесія Сторожинецької міської ради об'єднаної територіальної громади.

На перше засідання прийшло 32 з 34 депутати.

"Перша сесія ради Сторожинецької ОТГ була достатньо швидкою і продуктивною. На відміну від Чернівців, одразу після прийняття присяги та урочистого вручення посвідчень, новообраний міський голова Микола Карлійчук повністю вирішив першочергові кадрові питання. Попередньо, за ініціативи представника «Народного Контролю» Дмитра Балінова в кабінеті мера, пройшла «зустріч за чаєм» перших номерів всіх партій, які подолали бар’єр у 5%. На цій неформальній зустрічі Карлійчук озвучив прізвища тих людей, яких він бачить своїми заступниками, членів виконкому і кандидата на посаду секретаря, а також в режимі діалогу почув побажання та застереження представників партій. На 95% усі питання були вирішені не на сесії, а на тій неформальній зустрічі, яка незважаючи на те, що збоку може виглядати «не дуже» демократично, все ж є кроком уперед, оскільки раніше коло осіб, які приймали ключові для Сторожинця рішення було набагато вужчим і жодної дискусії стосовно кандидатів на найвідповідальніші посади не відбувалось".

Михайло Шморгун, політичний експерт

Микола Карлійчук запропонував затвердити на посаді заступників Петра Брижака та Валерія Абрамчука. Депутати підтримали пропозицію голови.  Виконком був затверджений у складі 21 особи. Після підготовки рішень вони будуть опубліковані додатково. Міський голова повідомив, що він узгодив штатний розпис з в.о. старост, після чого депутати затвердили його в кількості 115 осіб.

"Єдине питання, яке не знайшло підтримки – питання створення третьої посади заступника голови ОТГ від представника БЮТ Катерини Гуцуляк. Міський голова не пішов на такий крок. Однак, не можна сказати,що «Батьківщина» однозначно була відправлена в опозицію. Цій фракції віддали бюджетну комісію, яка є ключовою в структурі ради".

Михайло Шморгун, політичний експерт

Джерело фото.

Схожі публікації