У Києві СБУ викрила групу торгівців зброєю вивезеною із АТО

Колишні учасники одного із добровольчих батальйонів переправляли у столичний регіон зброю

Про головне

Буняк Тетяна

Співробітники Служби безпеки викрили у Києві організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє офіційний сайт "Служби безпеки України".

Правоохоронці встановили, що колишні учасники одного із добровольчих батальйонів переправляли у столичний регіон зброю та деталі для переробки та виготовлення для подальшого перепродажу. Підпільні цехи ділки облаштували в орендованому приміщенні у Солом’янському районі столиці та на одному із заводів Києво-Святошинського району.

Оперативники спецслужби задокументували, що засоби ураження зловмисники збували представникам кримінальних кіл по всій території України. Фігуранти справи також причетні до вчинення низки злочинів на території України.

Під час проведення дванадцяти санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників та у підпільних зброярнях правоохоронці вилучили чотири протитанкові гранатомети, два вогнемети, тридцять гранат, два великокаліберні снаряди, три кілограми пластиду, три детонатори, шість гвинтівок, три одиниці автоматичної зброї, тридцять сім пістолетів вогнепальної і травматичної дії та майже п'ятнадцять тисяч набоїв різного калібру.

Наразі організатору та двом активним учасникам групи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України та затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Операція проводилися спільно з Нацполіцією та під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим.

Джерело фото

Схожі публікації