У галереї Sweet Art відбулась зустріч з художником Альфонсом Преснітцом

Митець з Австрії говорив з чернівецькою творчою молоддю про мистецтво

Про головне

Оксана Чорна

“Художні моделі” Альфонса Преснітца чернівчани зможуть побачити на персональній виставці художника в Центрі культури “Вернісаж”

Альфонс Престнітц народився в Австрії, та живе і працює в Німеччині. У Чернівці художник прибув на запрошення Посольства Австрії для культурного обміну між Австрією та Україною.

2 червня в Центрі культури “Вернісаж” митець відкриватиме власну персональну виставку “Художні моделі”.

У своїх картинах Альфонс Престнітц зображує уламки сучасного. Художник малює олійними фарбами, передаючи через мистецтво те, що побачив на власні очі та на фото.

У творчості Преснітца зустрічаються різні підходи до простору: між інтуїцією й розрахунком, приблизністю й точністю, нагромадженням і поодинокістю, фрагментуванням і реконструкцією, фігуративністю й абстракцією.

Також митець часто зображує в своїх роботах кохання між двома чоловіками. Він переконує: в австрійському суспільстві упереджень щодо гомофобних стосунків значно менше.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка


“У своїх роботах я намагаюсь відобразити світ навколо мене. Таким, яким його показують медіа, і яким він є насправді. Мої картини поєднують зображення природи, міської архітектури, людей, утворюючи разом нове бачення реальності. Чернівці поєднують у собі впливи різних періодів історії, які відтворюються в архітектурі на вулицях. Для мене дуже цікаво споглядати ці форми, вони надихають мене на нові роботи”.  

Альфонс Престнітц, художник

Odoo CMS - велика картинка

Виставка “Художні моделі” триватиме до 15 червня. Пізніше роботи Альфонса Преснітца зможуть побачити і одесити.

Фото Оксани Чорної

Схожі публікації