У Чернівцях пропонують установити підземні контейнери для сміття

Відповідна пропозиція з'явилася на сайті "Єдиної системи місцевих петицій"

Про головне

Оксана Чорна

Нові контейнери будуть обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які повідомлятимуть диспетчера про заповненість бака

14 липня начальник інспекції з благоустрою у Чернівцях Сергій Обшанський зареєстрував на сайті "Єдиної системи місцевих петицій" пропозицію встановити у місті підземні контейнери для сміття.

У петиції він пропонує Департаменту ЖКГ разом з депутатами міської ради розробити відповідну комплексну програму на 2017-2022 роки. 

"Підземні контейнери для сміття – це практичне і екологічне рішення, яке зберігає архітектуру та створює комфортні умови для мешканців та гостей міста Чернівці. Вони обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які повідомлятимуть диспетчера про заповненість бака. Крім того, у нових урнах працює протипожежна система – на випадок, якщо всередину потрапить предмет, що може спричинити загоряння". 

Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою у Чернівцях

Підземні контейнери також дозволять економити квадратні метри міста, переконує авто петиції. Один підземний контейнер зберігає 5 кубометрів сміття та замінює 5 звичайних баків.

Такі баки функціонують у країнах Європи та вже і в столиці України. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже у чернівецьких дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а мешканці скаржаться на неприємний запах. 

До кінця збору підписів залишилося 30 днів.

Джерело фото

Схожі публікації