У Чернівцях пройшов кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 20"

У дворику "Галереї Ратуші" до світанку дивились українське кіно

Про головне

Оксана Чорна

Фестиваль – огляд найцікавіших здобутків українського кіно та пошук молодих талантів

Цьогорічний ювілейний кінофестиваль «Відкрита ніч» проходив у 9 країнах та більш ніж 70 містах в Україні. Серед них – Чернівці, де всю ніч у дворику «Галереї Ратуші» транслювали українські короткометражні фільми. 

Фестиваль заснований у 1997 році й з того часу 20 років поспіль проходить просто неба в останні вихідні червня. У програмі – документальні, анімаційні та ігрові україномовні фільми.

Проект покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. Концептуальна ідея проекту – майбутнє творять люди!

Цьогоріч фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе».  

"Фестиваль "Відкрита ніч" проходить під відкритим небом і є відкритим для всіх. Кіно для фестивалю знімають або українці, або в Україні. Сьогодні буде представлено понад 20 фільмів конкурсної програми: документальні, художні та анімаційні. А також ми покажемо близько 20 фільмів з ретроспективи – тих, які приймали участь у минулорічних фестивалях. У Чернівцях ми проводимо «Відкриту ніч», напевно, вже вдесяте. Спочатку глядачі з усіх міст одночасно дивляться онлайн-відкриття фестивалю, після цього переглядають фільми. Переможців у кожній категорії визначають за допомогою обговорення журі та смс-голосування глядачів".

Ярослав Левицький, організатор кінофестивалю в Чернівцях

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Фото Максима Козменка

Схожі публікації