У Чернівцях Олег Любківський презентував новий мурал (ФОТО)

У своїй роботі художник втілив нове трактування для образу міста

Про головне

Оксана Чорна

Шрифтова композиція «Czernowitz» прикрашає стіну інформаційного центру для туристів

22 травня відбулася презентація нового муралу, створеного чернівецьким художником Олегом Любківським. Своєю роботою митець прикрасив фасад будинку на вул. Богдана Хмельницького, 68, де наступного тижня відкриватимуть інформаційно-туристичний центр «Czernowitz». Нова композиція гармонійно доповнює мурал, створений Олегом Любківським на тому ж фасаді півтора роки тому. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Презентований мурал – стилізований напис «Czernowitz». Родзинкою шрифтової композиції художник зобразив букву «і», втіливши її у формі манекена. Як переконує Олег Любківський, таким чином він намагався відійти від стандартизованого образу Чернівців як міста кав’ярень та пекарень.

«Czernowitz – німецькомовна назва міста, яка стала своєрідним брендом Чернівців. Я намагався додати напису якоїсь родзинки, штриху, який би відповідав образу міста. Ми чомусь не згадуємо, що у нас колись було багато швейних майстерень, де працювали віртуози своєї справи. Чернівці, навіть, називали містом модних фасонів. Тому я вирішив надати букві «і» нового змісту, втіливши її у формі манекена – символу прагнення людини до вишуканості. Сподіваюсь, моя композиція прикрасить «маленький Відень» для чернівчан та гостей міста».

Олег Любківський

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Олег Любківський очікує, що незабаром манекен стане впізнаваним символом для Чернівців.

Художник також долучився до створення нового культурно-мистецького інформаційно-туристичного центру «Czernowitz».

Схожі публікації