Тиждень у Чернівцях: 13.12-20.01

Події, які зроблять ваші зимові канікули більш усвідомленими та цікавішими

Про головне

Николай Гелич

Цього тижня святкуємо той другий празник, про який йде мова в колядці. Розповідаємо чернівчанам про події, на які варто звернути увагу, аби зимові канікули не перетворились у безглузде витрачання часу. Презентація книжки про маланкування та одна вартова прем’єра в кіно.

Odoo CMS - велика картинка

Кіно

«Чому він?»

У кінотеатрах міста покажуть комедію з Джеймсом Франко. Не вистачає тільки Сета Рогена, проте тут його змінює Браян Кренстон, який нарешті повернувся до комедії після перебування «у всіх тяжких» періодах життя. Непоганий різдвяний фільм, в якому головний герой всіляко намагається завоювати прихильність сім’ї нареченої. Події відбуваються взимку напередодні Різдва.

Коли: з 12 січня

Де: у всіх кінотеатрах міста

Квитки: у касах кінотеатрів

Odoo CMS - велика картинка

Література

Презентація книги Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду»

Перша літературна подія в Чернівцях 2017 року. Початок промотуру для чернівчанина Максима Дупешка почнеться з целанівского літературного центру. На зустрічі Максим розповість про ідею створення чернівецького роману. Його книжка – це історія, яка розповідає про локальні чернівецькі пригоди її жителів. За місяць Максим повернеться до Чернівців аби дати прес-конференцію, в ході якої розповість про емоції отриманні під час туру. Можливо, автор розповість і про плани на наступну книгу вже ширших масштабів.

Коли: 17 січня

Де: Літературний целанівский центр

Квитки: вхід безкоштовний

Odoo CMS - велика картинка

Традиції

«Красна Маланка»

Цієї п’ятниці традиційно в Красноїльську відбудеться Красна Маланка. Завтра там будуть співати, танцювати, засівати та колядувати. Із гостинців можна буде спробувати козацьку кулешу, з кабанятини, печінку та медовуху. Якщо ви не знайомі з тутешніми традиціями святкування Маланки, то рекомендуємо сьогодні ж переглянути документальний фільм «Красна Маланка».

Коли: 13 – 16 січня

Де: село Красноїльськ

Квитки: безкоштовно

Odoo CMS - велика картинка

«Фестиваль маланок у Чернівцях»

В Чернівцях тим часом також будуть святкувати Маланку. По всьому місту будуть проходити сотні колядників та щедрівників, перевдягнуті в чудернацькі вбрання. Народні колективи з усього регіону будуть виступати зі своїми маланками, колядками та щедрівками.

Коли: 15 січня, 12:00 – 20:00

Де: Карнавальна хода пройде центральними вулицями міста

Квитки: безкоштовно

 
 

Спорт

Чи є альтернатива зимовим святам? Можна, наприклад, переглянути літні спортивні трансляції. Більшість недооцінюють теніс, як вид спорту, а дарма. Пропонуємо вам три класичних матчі на зимовий прохолодний вечір.

«Джон Макінрой проти Бьорна Борга на Уімблдоні-1980»

Одне з найцікавіших протистоянь в історії тенісу. Холодний, наче айсберг, швед Борг проти агресивного американця Макинроя. Їх перше зіткнення у фіналі лондонського трав’яного турніру закінчилось аж після п’яти сетів. Під час перегляду цього трилеру не так просто визначити, хто ж вийде переможцем.

 
 

«Новак Джокович проти Рафаеля Надаля на Australian Open 2012»

Перший фінал турніру Великого шлему завершився після шести годин бою між найкращими тенісистами планети. На корті зіткнулися іспанець, якого саме у тому сезоні почала турбувати стара травма, та серба, який провів ідеальний сезон у 2011 році, програв лише сім ігор за сезон. 

 
 

«Піт Сампрас проти Андре Агассі на US Open 2001»

Піт Пістолет, знаменитий своєю подачею, проти нащадка вірмен та іранців, скандального Андре Агассі. Обидва тенісисти наближались до завершення кар’єри, але до цього часу встигли видати один із найцікавіших матчів за всю історію тенісу. Мінімальна кількість помилок, потужні подачі та тривалі обміни ударами – усе це в драматичному матчі, який відбувся ще до фіналу турніру. 

Схожі публікації