Панамські офшори - реакція Порошенка

Як Петро Порошенко відреагував на скандальне розслідування

Про головне

Аліна Лісненко

Міжнародне розслідування #PanamaPapers в Україні.

Про те, що гроші чиновників лежать на офшорах в Україні знають всі. Але про Президентські офшори було мало відомо до розслідування Громадського телебачення та Слідство інфо "Подвійне життя Президента".

Журналісти скористалися документами компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ), які отримало німецьке видання Süddeutsche Zeitung та поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) та OCCRP, українським партнером якої є "Слідство.Інфо", повідомляє hromadske.tv.

Реакція ЗМІ після ефіру - неоднозначна. Проте усі, як один ринули до НАБУ. Ті у свою чергу лише вчора опублікували роз'яснення щодо розслідування панамських офшорів. Тут ідеться про те, що "відповідно до законодавства, чинний Президент України не є підслідною НАБУ особою і Бюро не має повноважень розпочинати щодо нього досудове розслідування". Тобто НАБУ проводити своє розслідування стосовно Президента України та його офшорів не буде.

 
 

Не менш очікуваною стала відповідь Петра Порошенка на #PanamaPapers.

Вчора на своїй сторінці у Facebook Президент України повідомив: "Ставши Президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси".

Схожі публікації