Не скористатися кредитом від ЄБРР буде злочином проти громади Чернівців – Федорук

Про це колишній мер Чернівців Микола Федорук заявив 27 грудня під час прес-конференції

Про головне

Diana

Народний депутат України Микола Федорук назвав рішення депутатів міськради, які відмовилися від кредиту на купівлю нових тролейбусів, «злочином проти громади»

«Весь світ живе на кредитах. І не скористатися тими, які пропонують сьогодні Чернівцям, було би злочинно. Це злочин по відношенню до громади міста. Ще у кінці 90-их років ми приймали програму розвитку електротранспорту і ми бачимо, яким шляхом світ іде сьогодні. У нас же розвиток електротранспорту хочуть загубити й зупинити недолугі «депутати». Я називаю їх «так званими», тому що вони не несуть ніякої цінності для громади. І те, що вони роблять, не входять ні в які рамки».

Микола Федорук, народний депутат України

Як сказав народний депутат, ЄБРР, після скрупульозного вивчення економічної ситуації, дає кредит лише тим громадам, які зможуть його повернути.

Водночас, на думку народного депутата Максима Бурбака, такі рішення депутатів міської ради Чернівці призведуть до того, що місто потрапить до «чорного списку» світового банку.

«Ще день-два і ми будемо внесеніу«чорний список» тих міст і громад, з якими не можна мати справи. Мало того, вони ще й повідомлять усіх партнерів, щоби ті теж не мали з нами якихось справ. Люди з Ратуші зникнуть і будуть інші, але репутацію міста буде загублено. І щоб її відновити потрібні будуть десятки років».

Максим Бурбак, народний депутат України

Нагадаємо, депутати Чернівецької міської ради не погодилися взяти 8 млн. євро кредиту від ЄБРР на закупівлю нових тролейбусів у Чернівці. Міський голова Олексій Каспрук після такого рішення повідомив про необхідність переобрання діючої ради. Голова обласної ради Олександр Фищук пообіцяв підписати необхідне розпорядження для розпуску міської ради.

Фото Максима Козменка.

Схожі публікації