На Миколаївщині припинили діяльність міжнародного угруповання торговців людьми

Задокументовано п'ять фактів переправлення українок за кордон учасниками групи

Про головне

Ярина Боринець

Співробітники СБУ спільно з поліцією і прикордонниками в Миколаївській області припинили діяльність організованого міжнародного угруповання, яке переправляло українок до країн Європи і Західної Азії для сексуальної експлуатації

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними відомства, мешканка обласного центру спільно зі співмешканцем знаходили дівчат, які перебували в складному матеріальному становищі, і переконували їх зайнятися секс-бізнесом за кордоном. Після успішного "вербування" жінка відправляла анкети українок в один з розважальних центрів в Європі. Власники закладу забезпечували прибуття дівчат і їх "працевлаштування" в клубах європейських і азіатських країн.

Задокументовано п'ять фактів переправлення українок за кордон учасниками групи. Правоохоронці встановили, що після прибуття у дівчат забирали документи і обмежували у вільному пересуванні. Значна частина зароблених коштів присвоювалась зловмисниками.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України співробітники СБУ затримали організатора протиправного бізнесу за місцем проживання під час "контролю" вильоту в Європу двох українок через засоби електронного зв'язку. В ході обшуків місця проживання організаторів і їх особистого транспорту вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку, анкетні дані громадян і листування, що підтверджує переправлення дівчат за кордон для сексуальної експлуатації. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Джерело фото

Схожі публікації