Мистецтво під будинком Кіслінгера (ВІДЕО)

Олег Любківський презентував одразу дві картини під будинком Кіслінгера у Чернівцях

Про головне

Аліна Лісненко

Художник Олег Любківський здивував чернівчан своїми картинами та локацією в рамках проекту "Мистецтво під відкритим небом". 

Будинок Маркуса Кіслінгера був обраний невипадково. Адже на першій картині Олега Любківського була зображена іменна брама "KISLINGERHOF". Щоправда, на ній не вистачає кількох літер. Кіслінгер - засновник першого цегельного заводу в Чернівцях PATRIA.

Автор намалював картину у 2001 році, яка згодом увійшла до циклу "Осінь минулого століття". Робота наповнена багатьма смислами та підтекстами:

"...вся творчість цього чесного митця вельми дисонансує з парадно-фальшивою позоліткою чернівецької Брами, розчиненої для гостей. Натомість художник пропонує увійти до іншої брами - парадного під'їзду Кіслінгера, колишнього KISLINGERHOF, на колишній RATHAUSGASSE, де на вивісці деякі букви повипадали, наче зуби в роті старушенції, а при вході висить застереження про високоє напряженіє".

 Ігор Чеховський

 
 

На другій картині, вже за традицією, зображені "уламки історії", які зібрані у реальній колекції чернівецького художника. 

Нагадаємо, проект "Мистецтво під відкритим небом" - це виставка однієї картини Олега Любківського, яка відбувається кожної п'ятниці рівно о 16:00 та триває за часом лише пів години. 

Схожі публікації