Майже 6 мільйонів гривень привласнило підприємство, яке остачало просрочені продукти у школи і садочки

Поліція розслідує діяльність товариства, яке виграло тендер на постачання продуктів у заклади освіти Києва

Про головне

Ярина Боринець

Представники громадської організації звернулися в поліцію з проханням перевірити якість продуктів, які одне із товариств постачає у школи і садочки

Заявники повідомили, що підприємтво не виконує умов договору, укладеного в рамках тендеру. Зокрема, компанія за власним бажанням та без попереджень перестають привозити продукцію.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці з'ясували, що підприємтво занесло у тендерну жокументацію завідомо неправдиві дані. Окрім цього, якість продукції, яку постачало товариство, не відповідало державним стандартам.

"Під час проведення слідчих дій правоохоронці отримали документи щодо поставки товариством до садочків макаронів із мишачими екскрементами, а поставлений твердий сир має прострочений термін придатності. Також м`ясо, термін придатності якого, згідно із Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних закладах, становить 48 годин, поставляють лише раз у тиждень. Це унеможливлює його включення до раціону дітей та призводить до змін у примірному меню".

прес-служба Національної поліції

Таким чином слідство встановило, що підприємтсво привласнило близько 5 600 000 гривень, більшість коштів були державними.

Триває досудове розслідування.

Джерело фото

Схожі публікації