Корупційний скандал: в Одесі безуспішно шукають суддю для ректора медуніверситету

Приморський районний суд Одеси ніяк не може почати розглядати справу підозрюваного в корупції ректора

Про головне

Ярина Боринець

Приморський районний суд Одеси ніяк не може почати розглядати справу підозрюваного в корупції ректора місцевого медичного університету Валерія Запорожана

Як передає "Южный курьер", про це стало відомо після того, як Вища рада правосуддя відправила у відставку суддю Приморського райсуду Ігоря Терзі. Саме на нього всього за день до звільнення і розподілили справу Запорожана, оскільки попередній суддя того ж суду Роман Гончаров несподівано пішов у відпустку.

Нагадаємо, що документи щодо справи ректора одеського вузу були передані до суду в лютому поточного року.

Крім того, ректора викрили у "відчуженні" від медуніверситету двох гуртожитків, спорткомплексу, окремих будівель кафедри іноземних мов та науково-дослідної лабораторії. У своїй декларації про доходи він вказав не все, що йому насправді належить. Так, задекларувавши із засобів пересування лише раритетний мотоцикл "Ява" 1958 року і позашляховик Jeep Cherokee 1992 року випуску, він не позначив ще три машини: Range Rover 2009 року і дві Toyota Camry 2015 і 2016 років випуску. Не вказано в декларації і наявність у подружжя ректора дачного будиночка площею майже в 600 квадратних метрів з ділянкою землі в околицях Києва, доходи від продажу декількох земельних ділянок в селі Градениці Біляївського району та різне майно на 700 тисяч гривень.

Джерело фото

Схожі публікації