Кордони в Чернівецькій області охоронятимуть нацгвардійці та прикордонники

На підсилення охорони кордону прибули нацгвардійці із гірсько-патрульної роти

Про головне

Ярина Боринець

У підрозділи Чернівецького прикордонного загону прибуло кілька десятків військовослужбовців Національної гвардії

Як повідомляє прес-служба МВС України, нацгвардійці служитимуть для посилення охорони державного кордону та протидії незаконним діям правопорушників.

На підсилення охорони кордону прибули нацгвардійці із гірсько-патрульної роти. Вони вивчали досвід жандармерії Румунії щодо функціонування підрозділів з охорони громадського порядку в гірській місцевості, а також навчалися забезпечувати безпеку громадян і туристів у гірсько-лісистій місцевості.

Варто зазначити, що військовослужбовці Національної гвардії вперше долучаються до охорони державного кордону в межах відповідальності Чернівецького прикордонного загону. Це дасть змогу значно посилити та ущільнити охорону даного напрямку кордону.

"На сьогоднішній день гірсько-патрульна рота Національної гвардії України – новостворений, молодий підрозділ зі специфічними функціями. Такі завдання не виконує жодне військове формування. В той же час для прикордонників та гвардійців така взаємодія не є новою. До цього військовослужбовці двох відомств спільно забезпечували посилення системи охорони українсько-молдовського кордону на Придністровському сегменті".
- прес-служба МВС України
Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації