Київська адміністрація може переїхати у довгобуд за 370 мільйонів доларів

Київські міськрада, держадміністрація та інші київські органи влади можуть переїхати у бізнес-центр

Про головне

Аліна Лісненко

Київські міськрада, міськдержадміністрація та інші муніципальні і центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика та інших приміщень у бізнес-центр

Про це повідомив гендиректор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк, передає УП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Представники органів влади столиці можуть переїхати у бізнес-центр з двох 27-поверхових веж класу "А" на перетині проспекту Перемоги і Повітрофлотського проспекту.

"Переїзд дозволить консолідувати муніципалітет і звільнити центральну частину міста від бюрократів з можливим перепрофілюванням (будівлі на Хрещатику) на офіси, в тому числі, для стартапів, айтішників, малого і середнього бізнесу". 

Олег Містюк, гендиректор Київського інвестаційного агентства

Перевезення 26 департаментів КМДА з центру міста дозволить продати, реконструювати або здати в оренду близько 160 тисяч кв. м муніципальної нерухомості в умовах зростаючого попиту на офісну нерухомість в центрі Києва.

"Зараз власником (недобудованого БЦ) є виходець з KDD Group, проект повністю закредитований державним Укрексімбанком ... Ми вийшли на фінальну крапку в переговорах з власником і банком за комерційними умовами щодо фінансування добудови будівлі. Нам не вистачає тільки рішення Київради, яке дозволить підписати контракт на 370 млн доларів". 

Олег Містюк, гендиректор Київського інвестаційного агентства

Вже отримано попередню згоду Міністерства фінансів закладати до бюджету міністерств відповідну статтю, яка дозволяє їм орендувати офіси там, де вони вважають за потрібне.

"Ми, зі свого боку, зробимо дисконт у нашій новій будівлі. Вже є попередня комунікація з кількома міністерствами, що вони вважали б за краще сидіти в бізнес-центрі класу "А" й ефективно взаємодіяти між собою". 

Олег Містюк, гендиректор Київського інвестаційного агентства

Загальна площа нової будівлі становить 260 тис. кв. м, орендна - 179 тис. кв. м, тоді як потреби муніципалітету оцінюються в 40 тисяч кв. м, йдеться у повідомленні.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації