«Чорні вівці» видали підлітковий нон-фікшн про технології

Світ побачила нова книжка Андрія Тужикова «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет»

Про головне

Аліна Лісненко


У дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» побачила світ нова книжка – науково-популярний нон-фікшн письменника і програміста Андрія Тужикова «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет»

Ілюстрації до книги зробила хмельницька художниця Наталка Сойко.

Для більшості людей те, що відбувається під корпусом смартфона – справжнісінька «магія». Завдяки цій книзі ви зрозумієте, як вона працює. Штучний інтелект, нейроінтерфейс, біткоїни, «розумний» будинок, Інтернет речей – історія цих ідей розпочалася дуже давно, коли людство вирішило спростити собі життя і навчитися швидше рахувати та зберігати багато інформації. У «Короткій історії…» ми пройдемо цей шлях знову – від азбуки Морзе та радіохвиль до сучасного смартфона у вашій кишені, який має достатньо потужності, щоб спокійно керувати кількома космічними місіями.

«На перший погляд може видатися, що книжка для хлопчиків-підлітків, однак це зовсім не так. По-перше, стереотип, що інженером судилося бути лише хлопцям відходить у минуле. Адже першу комп'ютерну програму і перший компілятор (що це таке? читайте в книжці) створили жінки і без цих інженерних витівок важко уявити, яким би був цифровий світ сьогодні. По-друге, довкола настільки багато ґаджетів, що не знати, як вони функціонують – навіть шкідливо: глюки, баги, кіберзловмисники – з усім цим можна впоратися, якщо розумієшся на «магії», що працює під корпусом твого смартфону». 

Андрій Тужиков, письменник

Odoo CMS - велика картинка

Про те, як людство її винайшло, чиї ідеї змінили наше життя та що нас очікує, письменник розповів у легкому жанрі нон-фікшн, без формул, майже без програмного коду і з багатьма історіями та поясненнями. 

Схожі публікації