Чернівчани хочуть розклад руху і відсутність реклами на нових зупинках

У Чернівцях обговорили питання зупинок громадського транспорту

Про головне

Diana

Головний архітектор міста Наталія Хілько запропонувала розробити окремий стиль для зупинок в центральній частині міста

Майбутнє чернівецьких зупинок обговорили представники міської влади, громадські активісти, журналісти та просто небайдужі чернівчани 26 грудня у приміщенні Літературного Целанівського центру.

Дискусію організувала ГО "Буковинська агенція регіонального розвитку" в рамках проекту "Спільний простір".

"Старі зупинки потрібно зносити і ставити сучасні. На балансі комунального підприємства "Реклама" наразі знаходиться 255 зупинок громадського транспорту, 112 з них - у центральній частині міста. У 2016 році відремонтували лише 30 зупинок". 

Тарас Унгурян, директор МКП "Реклама"

Текстовий та графічний блок Odoo

За словами чиновника, щоб модернізувати вигляд міських зупинок у проекті кошторису  на 2017 рік закладено понад мільйон гривень, але чи виділять ці кошти, він не знає. Якщо в міському бюджеті таки знайдуться гроші на облаштування зупинок громадського транспорту, то головний архітектор Чернівців Наталія Хілько пропонує розробити окрему концепцію для встановлення зупинок в історичному центрі міста.

"Адже центральні вузькі вулички Чернівців не можуть вмістити великі конструкції. У спальних  районах, де у громадських місцях збирається більше людей, навпаки потрібні великі зручні зупинки".

Наталія Хілько, головний архітектор Чернівців

Чернівчани, що прийшли на зустріч, зійшлися на думці, що зупинки мають бути в першу чергу комфортними для людей, без реклами, без терміналів і без різноманітних МАФів. А навпаки мають містити реальний розклад руху громадського транспорту і карту міста. Вся інформація має дублюватися англійською мовою. Зупинки мають бути зручними для людей з інваідністю. Також там мають бути місця для сидіння та урни.

Втім коли будуть такі зупинки в Чернівцях невідомо.

Джерело фото.

Схожі публікації