39 українських радіостанцій і 31 телеканал були змушені припинити мовлення в Криму

Звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Міністерства інформаційної політики

Про головне

Ірина Капуш

Внаслідок анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму

Про це повідомляє "Детектор Медіа" з посиланням на звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Міністерства інформаційної політики України.

Зазначається, що ефірне мовлення українських телеканалів і радіостанцій на території півострова було повністю припинено протягом 2014 – першої половини 2015 років.

"Переслідувань після окупації зазнали такі найбільші телерадіокомпанії Криму, як ТРК “Чорноморська” й ATR. Частина кримських журналістів і редакцій ЗМІ були змушені покинути півострів і переїхати працювати на материк. Деякі редакції закрилися. Багато місцевих журналістів через побоювання переслідувань перестали займатися професійною діяльністю. Діяльність на півострові переважної більшості кримських ЗМІ, як і основних українських загальнонаціональних медіа, нині залишається заблокованою".

Еміне Джапарова, перша заступниця міністра інформаційної політики

Також у повідомленні йдеться, що загалом Російська Федерація з 2014 року незаконно використовує 503 частоти для мовлення в анексованому Криму.

Джерело фото

Схожі публікації