14 тисяч рятувальників, літак і вертоліт готові забезпечити безпеку 1 і 2 травня в Одесі

Також в готовності до застосування знаходиться авіація ДСНС

Про головне

Ярина Боринець

Підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби на період травневих свят і річниці трагедії 2 травня 2014 в Одесі

Як повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України в Одеській області, такий режим вводиться з 9:00 28 квітня по 9:00 2 травня.

"Посилена готовність сил і засобів Служби до реагування на надзвичайні ситуації пояснюється тим, що зазвичай травневі свята супроводжуються масовим виходом громадян на пікніки. А це, в свою чергу, збільшує ризик виникнення численних пожеж в природних екосистемах".

прес-служба ДСНС

У цей період буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей. В цілому, до 9 ранку 2 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7000 рятувальників і понад 2000 одиниць техніки ДСНС, а в разі потреби сили будуть збільшені до 14 000 чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

"Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії і регіональними службами цивільного захисту з питань техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних в проведенні заходів по річниці трагедії 2 травня 2014 в Одесі".

прес-служба ДСНС

Джерело фото

Схожі публікації