Про стан вбиралень та їх наявність у туристичних містах

Порівнюємо громадські вбиральні у Чернівцях та Гамбурзі

Європа не за горами

Лілія Рідна

Ледь не щодня ми стикаємось з тисячами проблем, але всі вони не зрівняються з тим, коли нам потрібно знайти вбиральню, яку у Чернівцях знайти не так вже й легко. Таке питання не стоїть у порядку денному чернівецьких депутатів, а це ще більше пояснює гостроту нестачі громадських вбиралень по всьому місті. Все б нічого, якби хоч ті кілька, котрі ми знаємо, були у хорошому стані і знайти їх було легко, наприклад, туристу. Ба ні! З цим у нас теж проблема.

Ми ж так хочемо в Європу! Тому повинні відповідати європейським стандартам. А які вони там? Які вбиральні у Німеччині? Чи варто нам чогось від них навчитись чи перейняти від них досвід? Лілія Рідна поцікавилася цими питаннями у Гамбурзі.  

 
 

У пошуку громадських вбиралень молодь використовує он-лайн карти. У Чернівцях, як виявилося, таких місць зовсім мало, що не можна сказати про Гамбург.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Аби порівняти українські та німецькі вбиральні, а саме гамбурзькі та чернівецькі, слід обрати місця найбільш відвідувані. Тож розпочинаємо із залізничного вокзалу.

Odoo CMS - велика картинка

А тепер пригадаймо які туалети Чернівців зустрічають своїх гостей.

Odoo CMS - велика картинка

Торговельні центри - це чи не єдине місце в українських містах, де можна швидко знайти туалет, який до того ж чистий і безкоштовний. Порівнювати з гамбурзькими вбиральнями, можливо, не слід, та все ж обслуговування тут задовільне і пояснюється це тим, що власники цих центрів не забувають про необхідне прибирання.

Що не скажеш про громадські вбиральні у центрі міста. На жаль, чернівецька влада не робить нічого задля покращення жахливого стану туалетів. Вбиральню можна знайти у парках відпочинку, але ж їхній вигляд та стан просто незадовільний.

Подібну ситуацію можна спостерігати не лише у Чернівцях, а й в інших українських містах. Люди змушені проситися в кафе та ресторани через те, що, приміром, на зупинках, де мали би бути вбиральні, їх просто немає.

Можливо потрібна чергова петиція для вирішення цього неприємного питання? Втім поки можновладців не торкнулася ця проблема - все залишиться без змін. 

Схожі публікації