Барна культура на сторінках медіа

Колонка редакторки

Явища

Аліна Лісненко

Вперше про алкоголь у призмі барної культури ми написали у 2018 році. Тоді це була рубрика Barfly. Висвітлювати тему алкоголю у медіа в принципі якось не прийнято, а тим паче в регіоні. Тому, як мені здається, такі публікації два роки тому не користувалися попитом. Натомість вже сьогодні про це писати не страшно, а в Чернівцях барна тематика у медіа просторі стала навпаки популярною. І я особисто цьому радію.

По-перше, культуру випивання, а не “бухання”, у нашому суспільстві не обговорюють. Може десь у світських колах і є розмови про витримку того чи іншого вина або з якого дерева бочки, у яких тримають віскі та скільки коштує 30-річний коньяк у найвідомішому магазині Лондона. Але про історію текіли чи як довго роблять Неґроні обговорюють ну хіба що самі ж відвідувачі барів. Тому просвітлювати голови п’ющих у правильному напрямку – необхідно!

По-друге, у період пандемії надзвичайно важливо підтримувати барний бізнес. Це деякі ресторани можуть дозволити собі доставку їжі додому і пасту “to go”. І так, щоби хоч якось покрити податки і не зайти у повний мінус. А от бари виживають не всі. Ви ж чули, що закрилася “Шипучка”?  

Якщо вже говорити про висвітлення барної культури на тлі туристичної ланки Чернівців, то – так, це важливі локації для відвідувачів нашого міста. Особливо, якщо кожен бар має свою особливість у кухні та коктейлях. Про це необхідно розповідати також!

Саме тому ми запустили новий спецпроект Нотатки бармена, у якому наш журналіст Вадим Герман, працюючи барменом в одному із місцевих закладів, описує цікаві історії із барного життя та трохи фактів про алкоголь. Тож переходьте за посиланням і “споживайте” відповідально!

Фото Василя Салиги

Схожі публікації