Прописати кота: сміх чи обов’язок

Перший випуск проекту "Європа не за горами"

Європа не за горами

Аліна Лісненко

Європа – приваблива перспектива для українців. Щодня ми чуємо безліч діалогів про те, що нам було би дуже добре стати її частиною. Можливо саме тому, ми прокладаємо чи не найважчу для українства стежину до європейських стандартів.

 
 

Weche.info запускає авторський проект "Європа не за горами", в якому журналістка Лілія Рідна розповідає, чи варто прагнути до Європи, які закони нас там чекають, та з чим ми будемо стикатися кожного дня.  

Перший випуск присвячений прописці домашніх тварин. 

Віднедавна в соціальних мережах та в деяких ЗМІ люди почали активно обговорювати тему прописки котів.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Прописка, або ж визнання котів частиною екосистеми, для українців є новизною. Але таким досвідом з нами може поділитися Німеччина.

"Німці часто говорять: взяв кота, то мусиш за ним добре доглядати. Немає таких варіантів, коли можна назад принести, або викинути. Ти вже зобов’язаний жити в будинку з твариною".  

Райнер Кюллер, мешканець Гамбурга

Odoo CMS - велика картинка

Міхаела виховує двох котів, яких сприймає не лише як домашніх улюбленців, а як частинку родини. Попри те, що вона та її чоловік більшість часу відсутні вдома, коти мають багато їжі та іграшок, на які господарі не шкодують власних коштів.  

"В середньому на двох котів ми витрачаємо 100 євро. Звісно ще є витрати на ветеринара і Готель для тварин, коли ми їдемо у відпустку".

Міхаела Кюллер, мешканка Гамбурга

Odoo CMS - велика картинка

Раніше кота у Німеччині можна було купити у зоомагазині. Але правила змінились.  

"Можна від приватної особи, чи у спеціалізованих закладах.Також кота можна забрати з притулку. У такому разі вони допомагають з оформленням документів. Для собак усе складніше - потрібен контракт і податковий розрахунок".

Пані Мюллер, ветеринар

Виявляється, не все так просто в європейському місті навіть із придбанням котика. Завдяки такій незвичайній для нас системі, за весь час перебування в Гамбурзі Лілія ні разу не бачила бездомних тваринок.

Більше про цікаві та дивні європейські правила дивіться у проекті "Європа не за горами". 

Схожі публікації