Чи готові Чернівці до туристичного сезону?

У проекті Check In перевіряли доступність міста для туристів

Check In

Діана Кермач

Зазвичай до відпусток готуються і все чітко планують. Добре, коли ви в рідній країні і з легкістю можете запитати поради. А як щодо закордону? 

Як ви вже, напевно, зрозуміли у цьому випуску проекту Check In ми перевіряли доступність міста для туристів і провели маленький експеремент.  

Щоби перевірити доступність міста з усіх його сторін, на деякий час Діана Кермач стала іноземним туристом. Звісно, аби зрозуміти туризм у цілому потрібно обговорити багато деталей, але ми вирішили зупинитися на кількох важливих пунктах: проїзд, житло, вбиральні та доступність інформації для іноземців.

 
 

Будь-яка подорож туриста починається з вокзалу. Саме тому наш експеримент розпочався на Чернівецькому центральному залізничному вокзалі. 

У випадку, якщо турист не орієнтується в місті, за кордоном передбачені довідкові бюро. Ми знайшли такий на чернівецькому залізничному вокзалі та захотіли дізнатися, як проїхати в центр міста. Втім англійською нам не відповідали. Працівниця бюро сказала, що вона може надати інформацію лише про рух поїздів, а решту інформації про місто можна знайти в електронному табло, яке розміщене навпроти довідкового бюро. 

Odoo CMS - велика картинка

Ми перевірили, чи справді там можна знайти потрібну нам інформацію. Усе працювало добре, але тільки під час пошуку українською мовою, а при переході на англійську відбувалася помилка. 

Odoo CMS - велика картинка

На залізничному вокзалі нам не вдалося нічого дізнатися. Тому ми вирушили перевіряти, чи є вказівні знаки англійською мовою для розуміння, як проїхати в центр міста. 

Але виявилося, що їх не існує. А перехожі нам порадили просто піднятися по вулиці до центру пішки.

Odoo CMS - велика картинка

За допомогою Google-карти ми все-таки дійшли до центру. Як і всі туристи, ми хотіли побачити університет ім. Юрія Федьковича. Та як не дивно, жодного вказівного знаку не було. З кількох опитаних перехожих англійською мовою нам пояснила дорогу до університету лише одна молода дівчина.

Odoo CMS - велика картинка

Відсутні вказівники і з інформацією про вбиральні. Одну ми знайшли через пошук у Google-карті на вулиці Руській. Натомість там на запитання про вартість англійською працівниця змогла відповісти нам лише румунською.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Та найголовнішим питанням у туризмі є питання проживання.

Якщо ж наш уявний турист розраховує на бюджетний відпочинок, то у Чернівцях є  хостели від 120 грн за добу. Що стосується готелів, то мінімальна ціна коливається від 500-600 гривень за добу.


Загалом назвати Чернівці доступними для туристів важко. У нас майже немає вказівних знаків англійською мовою, в довідковому бюро, громадських місцях англійською не розмовляють. Тому розраховувати можна лише на допомогу від перехожих або від Google.

Схожі публікації