Персоналії: Святослав Померанцев

Президент Meridian Czernowitz Святослав Померанцев став героєм другого випуску проекту "Персоналії"

Люди

Аліна Лісненко

"Щовечора я молився Богу і казав, Боженька, дай но мені шари!"

 
 

Святослав Померанцев - підприємець, культурний менеджер, більш відомий як президент літературної корпорації "Meridian Czernowitz".

"Я буковинський хлопака, народився та жив у Чернівцях. Вчився добре, але поведінка була на межі. Закінчив художню школу, вчився у математичному класі, три курси філфаку, потім - українська армія, я розвідник за фахом. Далі - 4 роки економічного факультету і різні види бізнесу". 

Святослав Померанцев розлучений, живе у двоповерховому будинку із мамою. До їх "літературної резиденції", часто приїздять відомі українські та закордонні письменники:

"Тут хіба Забужко і Андрухович не ночували. Але тут жили усі: і Іздрик по декілька разів, і Жадан, і Любка, і Бабкіна, і Карпа, і Прохасько".

Odoo CMS - велика картинка

Святослав Померанцев показує подарунок від Іздрика

На всі літературні заходи Померанцев обов`язково бере свого сина Семена. За словами батька, він із нетерпіння чекає Книжкового Арсеналу. Адже там збираються його друзі письменники, а також там можна продати багато книжок.  

"Мені здається, що в сині все ж таки найбільше розвинута комерційна жилка. Я запитував його, а тобі чому подобається продавати книжки? Тобі подобається сам продукт, що ти книжку продаєш? Чи подобається спілкування з покупцями? Чи подобається сам факт обміну? То дитина сказала, що подобається факт обміну - товар на гроші".

Odoo CMS - велика картинка

Святослав Померанцев із сином Семеном на тренуванні

У минулому Святослав займався різними видами бізнесу, як наприклад, будівництвом. Ми завітали до бізнес-центру в Чернівцях, в якому проводила будівельні роботи компанія Святослава. 

"Я мав відношення до будівництва цього бізнес-центру, робив усю внутрішню інженерію. Як було прийнято у чудових 2007-2008 роках, багато що робили по бартеру. Бартер був таким: ми робимо інженерію, а інвестор віддає нам комерційні приміщення".

Odoo CMS - велика картинка

Святослав Померанцев показує комерційне приміщення у бізнес-центрі

Розповів журналістам Громадського Святослав і про створення корпорації "Meridian Czernowitz". 

"Я приїхав до стрійка Ігоря Померанцева і сказав, стрійко, маю статки, маю роботу, маю гроші, маю бізнес, але хочеться чогось для душі, хочеться щось залишити після себе. І ми, дискутуючи, зрозуміли, що є два типи спадку: активний і пасивний. Ми вирішили піти другим шляхом. Треба було побудувати щось таке, щоби мало серйозний фундамент. Чернівці має дуже серйозний фундамент – це єврейська і літературна спадщина міста. При чому дуже часто вони збігаються".

Odoo CMS - велика картинка

Команада Meridian Czernowitz

 Історія Святослава Померанцева у другому випуску проекту "Персоналії". 

Схожі публікації