Куди піти у Києві на цих вихідних: огляд культурних подій

Афіша подій на 3-4 лютого

Події

Аліна Лісненко
 
 

"Молодий Годар"

Глядачам покажуть новий фільм оскроносного режисера Мішеля Азанавічуса. Стрічку було номіновано на головну премію Каннського кінофестивалю 2017 року – Золоту пальмову гілку.

У центрі подій – історія молодого та пристрасного Годара, який закохується в актрису Анну Вяземські. Однак життя режисера сповнене творчими кризами, переживаннями, а також суцільно насичене думками про кінематограф.

Де: кінотеатр "Копернік"

Коли: 3 лютого, 17:10/20:30

Вхід: 40-80 гривень

 
 

"Зменшення"

Жанр: комедія, драма, фантастика

В головних ролях: Метт Деймон, Крістен Віг, Лора Дерн, Крістоф Вальц, Джейсон Судейкіс

Режисер: Александр Пейн

Наша планета давно вже страждає від перенаселення. Комусь не вистачає їжі, комусь не вистачає вільного простору, а комусь – статків на розкішне життя. Вчені винайшли спосіб безповоротно зменшувати людей. Це дозволить економити природні ресурси. Тепер крихітні чоловіки та жінки – зростом усього 13 см – ведуть повноцінне життя у своєму окремому від звичайних людей світі. Пол (Метт Деймон) разом із дружиною Одрі (Крістен Віг) наважуються на зменшення.

Коли: з 1 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

"Гра Моллі"

Жанр: біографія, драма

В головних ролях: Джессіка Честейн, Ідріс Ельба, Кевін Костнер, Джо Кірі, Майкл Сера, Наталі Крілл, Рейчел Скарстен

Режисер: Аарон Соркін

Юна спортсменка, колишня олімпійська чемпіонка Моллі Блум (Джессіка Честейн) не потрапила до складу олімпійської збірної і вирішила зробити перерву у спортивній кар’єрі. Вона вирушила до Лос-Анджелеса. Працюючи офіціанткою, підприємлива дівчина швидко зрозуміла де і як можна заробити дійсно великі гроші. Дівчина влаштовує підпільне казино для знаменитостей Голівуду. Організація однієї такої вечірки, на якій збиралися любителі азартних ігор, приносить дівчині близько $50 тисяч. Вона робить з цієї справи потужний і надійний бізнес. Аж поки ФБР не висуває їй звинувачення.

Коли: з 1 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

"Брейвен"

Жанр: бойовик

В головних ролях: Джейсон Момоа, Стівен Ленг, Сала Бейкер, Гаррет Діллахант, Занн МаКларнон, Джилл Вагнер

Режисер: Лін Одінг

Джо Брейвен (Джейсон Момоа), колишній військовий, разом із родиною живе далеко у горах на кордоні США та Канади. Він має бізнес, пов'язаний з вирубкою лісу та найманих робітників. А щовечора вдома на нього чекають любляча дружина та маленька донька. На вихідні Джо запланував зі своїм батьком (Стівен Ленг) поїздку до свого мисливського будиночку. На батька та сина тут чекає цікава знахідка – непрохані гості, серед яких дехто з підлеглих Джо, залишили у будинку небезпечний вантаж, велику партію наркотиків. Замість спокійного вікенду на сім’ю Брейвен чекає справжня війна із наркоторгівцями.

Коли: з 1 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

Odoo CMS - велика картинка

Ніч фільмів Вудді Аллена

"Енні Голл" (США, 1977 р)

В ролях: Вуді Аллен, Дайан Кітон, Тоні Робертс, Керол Кейн, Пол Саймон

Фільм - володар 4 премій Оскар, Золотий глобус і 5 премій BAFTA.

Одна з ранніх комедій Вуді Аллена, що увійшли до класики світового кінематографу, розповідає про непрості любовні стосунки між стенд-ап коміком і співачкою Енні Голл. Головний герой фільму з іронією розповідає про своє життя, про людей, які його оточують. Він скептично аналізує свої невдачі в особистому житті, в якому була не тільки Енні Голл ...

"Вікі, Крістіна, Барселона" (Іспанія, 2008 р)

У ролях: Ребекка Холл, Скарлетт Йоханссон, Хав'єр Бардем, Пенелопа Крус ...

Спеціальний приз фестивалю «Золотий глобус» - за кращу комедію

Класичний любовний трикутник, який утворився на курорті Барселони між двома подругами-американками і вільним художником-іспанцем ─ тема банальна, але в інтерпретації Вуді Аллена вона виглядає захоплююче і викликає непереборне бажання дізнатися, що ж робитимуть головні герої в пікантних ситуаціях.. що виникають з волі авторів фільму. Інтрига набирає особливої гостроти після того як до митця раптово повертається його колишня дружина, яку чудово зіграла Пенелопа Крус ...

"Опівночі у Парижі" (США, 2011 р)

У ролях: Оуен Уїлсон, Рейчел МакАдамс, Маріон Котійяр, Леа Сейду, Майкл Шин ...

Премія Оскар за кращий сценарій

Сюжет фільму розповідає про молоду пару американців, які прилетіли в Париж трохи відпочити. Гіл і Інес потрапляють в полуіллюзорний світ нездійснених фантазій, що втілює всі їхні мрії в реальність. Гіл, який захоплюється всім, що пов'язано з двадцятими роками, на вулицях нічної столиці раптом виявляє всіх тих, кого він все життя боготворив. Він ніби потрапляє в той світ, в якому вільно розгулюють по вулицях Пікассо або Гемінґвей

"Римські пригоди" (США, Італія, Іспанія 2012 р)

У ролях: Вуді Аллен, Алек Болдуін, Роберто Беніньї, Пенелопа Крус, Джуді Девіс

У цій картині мова піде про прекрасну столицю Італії, де завжди відбувається безліч цікавих історій. Часом в них беруть участь не тільки римляни, а й гості міста. У картині гармонійно співіснують чотири різні новели, кожна з яких розповідає про своїх героїв. Одна з них - про молодого архітектора, який в один день познайомився зі своїм американським колегою і подругою своєї дівчини. Хлопчина закохується з першого погляду в гостю їхнього будинку, в той час як американець намагається наставити його на шлях істинний. Інша історія - про римського офісного планктона, чиновника Леопольдо, який одного разу стає знаменитим. З того дня його життя більше не обходиться без об'єктивів папараці і журналістів,що пильно спостерігають за кожним його кроком. Третя новела - про молодят, які приїхали до столиці подивитися визначні пам'ятки, але вимушені робити це в компанії зовсім інших людей. І, нарешті, четверта історія, в якій розповідається про літніх батьків, чия дочка знайомить їх зі своїм хлопцем. Папа дівчини випадково дізнається про незвичайний талант працівника похоронної агенції і намагається зробити з нього зірку оперної сцени.

Де: кінотеатр «Кінопанорама»

Коли: 3 лютого, 22:30

Вхід: 120 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Street Jazz - Ella Fitzgerald

Елла Джейн Фіцджеральд - американська співачка, володарка 13-ти премій «Греммі» і голосу діапазоном у три октави. Відсутність музичної освіти не завадило їй отримати звання «королеви» і «першої леді» джазу. За 50 років вона випустила 90 альбомів, які були продані тиражем в 40 мільйонів платівок. За кандидатуру Елли на титул «Кращої співачки світу» проголосували Армстронг, Гудмен, Еллінгтон і Пітерсон. На питання, кого представити до цього звання, Френк Сінатра відповів: «Навіщо ви питаєте, звичайно ж, Еллу». Бінг Кросбі сказав: «Тільки вона! Неважливо, з кого вибирати - чоловіків, жінок або дітей ... ». 4 лютого пісні Елли Фіцджеральд виконає талановитий український колектив Urban Gypsy.

Де: Будинок архітектора

Коли: 4 лютого, 19:00

Вхід: 225-450 гривень

 
Odoo CMS - велика картинка

"Епос Хижака"

Жанр: Фентезі без антракту

Автор: Леонід Каганов

Режисер: Андрій Попов

За мотивами оповідання Леоніда Каганова. На космічному лайнері стався потужний вибух, в результаті якого, в живих залишилися тільки бортовий лікар і представниця інопланетної раси Глайя. Тепер їм належить вибратися з цієї пастки, і чим швидше, тим краще. Адже повітря залишилося так мало... Рятуючи своє життя, їм доведеться похитнути банальні уявлення про добро і зло.

Де: Молодий театр

Коли: 4 лютого, 19:00

Вхід: 150 гривень

Джерела:
http://molodyytheatre.com/repertoire/epos-hyzhaka
https://concert.ua/uk/eventpage/street-jazz-ella-fitzgerald
https://concert.ua/uk/eventpage/woody-allen
https://planetakino.ua/lvov/movies/braven/
https://planetakino.ua/lvov/movies/mollys_game/
https://planetakino.ua/lvov/movies/downsizing/
 

Схожі публікації