Невидиме Марії Примаченко, різдвяні хіти та кілька кінопрем'єр: культурна афіша тижня

Огляд подій на 19-24 грудня

Події

Дмитро Сидоренко

Незважаючи на те, що Київ невпинно потопає у тоннах снігу, все ж варто всіма можливими способами прокласти шлях до духовних центрів релаксу і шалених розваг. Адже попереду – насичений та неймовірно атмосферний тиждень.

Макс Корж 

Для всіх фанатів Макс привезе круту програму з кращих хітів. У соцмережах білоруський репер анонсував свій довгоочікуваний київський концерт, пообіцявши заспівати «все, що ви любите».

Після божевільних флетів, проведених у найбільших містах України, Макс із нетерпінням чекає чергової туси у компанії найдрайвовішх шануальників.

Вже давно друге ім'я Макса – «солд-аут». Квитки на концерти репера закінчуються задовго до наміченої дати.

Де: Палац Спорту

Коли: 23 грудня, 19:00

Вхід: 299-1499 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Noize MC  

Noize MC продовжує свій тур по Україні, тож усі віддані фанати зможуть вдруге відвідати його концерт у Києві. Цього разу виконавець пропонує «дещо особливе» – вечір акустики під палкі біти DJ Stufford. Лампова атмосфера, унікальна можливість побачити кумира у невимушеній обстановці – це все, що потрібно для ідеального акустичного концерту Noize MC. Не пропустіть унікальну можливість.

Де: Forsage Dance Club

Коли: 20 грудня, 19:00

Вхід: 490-1250 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Джуманджі: Поклик Джунглів

Жанр: фентезі, пригоди, сімейний

У головних ролях: Двейн Джонсон, Карен Гіллан, Кевін Харт, Джек Блек, Боббі Каннавале, Нік Джонас

Режисер: Джейк Кездан

Минуло багато років відтоді, як брат і сестра Джуді і Пітер знайшли незвичайну настільну гру. Тепер ця гра потрапляє в руки до нових господарів. Четверо підлітків, не розуміючи, з чим вони зіткнулися, потрапляють в джунглі. Щоб повернутися додому їм потрібно буде вибратися з безлічі пасток, розгадати загадки і головоломки. Вони стануть тими, ким ніколи до цього не були – дослідниками, вченими і безстрашними воїнами. Для перемоги в цій грі їм належить по-новому навчитися дивитися на звичні для них речі і події. Фільм «Джуманджі: Поклик джунглів» є сиквелом однойменного фільму, що вийшов в 1995 році. Розмови про його виробництво з'явилися в 2012 році. Тоді мова йшла про рімейк, а згодом зупинилися на варіанті продовження історії. За словами творців, дії будуть розгортатися в наші дні. Головні герої цього разу не діти, а підлітки. Зйомки фільму почалися у вересні 2016 року в Гонолулу, Гавайї.

Коли: з 21 грудня 

Де: в кінотеатрах України

 
 

Байстрюки

Жанр: комедія

У головнях ролях: Ед Хелмс, Оуен Вілсон, Дж.К. Сіммонс, Кетрін Аселтон, Білл Ірвін, Гленн Клоуз, Джун Скуіб, Райан Картрайт, Вінг Реймз

Режисер: Лоуренс Шер

Вілсон і Хелмс грають Кайла та Пітера Рейнолдсів, братів, чия ексцентрична матір виростила їх з упевненістю, що батько помер дуже давно. Коли чоловіки дізнаються, що це неправда, то вирушають на пошуки татуся. Під час поїздки вони дізнаються чимало про власну матір. Більше, ніж, можливо, й хотіли б. 

Коли: з 21 грудня

Де: в кінотеатрах України

 
 

Прем’єра британської комедії «Вечірка»

Жанр: «Комедія з присмаком трагедії»

У головних ролях: Крістін Скотт Томас, Емілі Мортімер, Кілліан Мерфі, Патріша Кларксон

Режисер: Саллі Поттер

За сюжетом Джанет (Крістін Скотт Томас) вирішує відсвяткувати своє призначення на міністерську посаду. Але вечерю з друзями псує чоловік, який вирішив раптом віддатися відвертим розмовам. Любов, дружба, політичні переконання і спільне життя терплять крах...

Де: кінотеатр «Київ»

Коли: 21 грудня, 19:00

Вхід: 100 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Підпільний стендап: XL. Новорічний випуск

24 грудня у Будинку Кіно - перший великий новорічний стендап-концерт. Коміки чекають на спраглих до майстерного перфомансу глядачів, аби разом із панчлайнами всотувати святкову атмосферу. Крім смішного і сміливого матеріалу від кращих коміків Києва, ви станете свідком справжньої комедійної імпровізації, коли комік складає жарти «тут і зараз», на теми, яку обере зала. А нотки ексклюзивності цього вечора додасть жива музика. Це справжній подарунок для поціновувачів нової української комедії. Це прекрасний початок для тих, хто ще не знайомий зі стендапом.

Де: Будинок Кіно

Коли: 24 грудня , 20:00

Вхід: 150-350 гртвень

Odoo CMS - велика картинка

White Christmas. Leoband orchestra

Leoband Orchestra запрошує усіх відчути новорічний настрій та затишну атмосферу Різдва з оновленою програмою «White Christmas»! Пориньте у вир різдвяних святкувань зі звучанням всесвітньо відомих новорічних хітів: Frank Sinatra - "Let it snow", "Jingle Bells", "Santa Claus Is Coming To Town"; Elvis Presley - "Blue Christmas"; Andy Williams - "It's The Most Wonderful Time Of The Year "; Mariah Carey - "All I want for Christmas is you"; ABBA - "Happy New Year"; Wham! - "Last Christmas", та багатьох інших святкових композицій. Настроєву музику творитимуть віртуози LeoBand orchestra під керівництвом Миколи Орача та Олексія Баженова. Новорічні пісні прозвучать у виконанні солістів Павла Ільницького, Оксани Караїм та чарівного Ladies' TRIO. 

Де: Дім культури НТТУ (КПІ)

Коли: 23 грудня, 19:00

Вхід: 200-750 гривень

 
 

Серпень: Графство Осейдж

Жанр: Дуже специфічна комедія

Автор: Трейсі Леттс

Режисер: Стас Жирков

Вони питимуть віскі та з’ясовуватимуть стосунки, гумор спогадів захлисне їх з головою, але вони змагатимуться у тому, чия доля найбільше зламана. Барбара - улюблена донька батька, ідеальна жінка, котру чоловік кидає заради студентки, а дитина вимінює на наркотики. Айві – та, хто знаходить свій спокій лише в обіймах свого ж кузена, так само наляканого світом, як і вона. Керен - мрійниця, яка живе за правилами глянцевого журналу. Щоб її світ залишався таким же ідеальним, вона навіть готова вдавати, що не помічає, як їй зраджує коханий. Як сильно людина може заплутати вузол власного життя, заради того, щоб віднайти своє щастя?

Odoo CMS - велика картинка

Презентація-розмова: Троє у човні, не рахуючи Мрожека

Перекладач Андрій Бондар, письменник та філософ Володимир Єрмонко та філософ і публіцист Вахтанг Кебуладзе будуть говорити про: "Мрожека-прозаїка, його іронію, абсурдизм, інакомислення, інтелектуальну свободу, його філософію, його епоху (епохи), його ні на кого не схоже почуття гумору, його печаль і радість, про його жахливу складність і цілковиту простоту та трішки про труднощі перекладу".

"Дядько Мрожек не припиняє чесати язиком" - збірка суб’єктизованих оповідань, повістей, есеїв та розповідей Славоміра Мрожека, де головним героєм творів зазвичай є оповідач. Сам автор, який розповідає про себе, родину, країну та світ. Або молодий поляк, що приїжджає до Венеції в пошуках пригод. Або літній працівник млина, чиє життя нерозривно пов’язане з млином і річкою. Ці розповіді завжди сповнені гумору, іронії, часом сатири й абсурду, вони нелогічні та неординарні, часто комічні, а буває й провокативні. Це перша збірка прози та есеїв автора в українському перекладі, видана окремою книжкою.

Де: Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46

Коли: 20 грудня, 18:30

Вхід: вільний

Odoo CMS - велика картинка

Невидиме. Марія Примаченко

Не схожа ні на кого – зі своєю неповторністю і справжністю, хіба що трохи із її сучасницями Катериною Білокур і мексиканкою Фридою Кало, Марія Примаченко стала цьогорічним символом Нового року не лише в київському новорічному містечку на Софійській площі, але й в музеї Шевченка. Національний музей Тараса Шевченка вирішив показати зворотній, потаємний бік робіт художниці, які нещодавно отримав для своєї колекції від Дирекції художніх виставок України. Примаченко завжди підписувала свої полотна просто «М. П.», проте на звороті розгортала ще один невидимий світ, який доповнював і надавав нових смислів її картинам. Це фантастичні назви-підписи, які малоосвічена (а за плечима Марії усього чотири роки навчання) художниця витворювала народною говіркою у вигляді приказок-приповідок, часто римованих. Дуже прості, жартівливі, по-дитячому наївні, вони звучать влучно, яскраво і актуально.

Також у рамках виставки 24 грудня о 18:00 відбудеться музично-театральна вистава від студії По-доброму.

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Коли: з 19 грудня по 21 січня

Вхід: на відкриття вільний

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації