Концерти, вистави, літературні вечори: підбірка подій у Києві на культурний тиждень

Афіша Києва на 20-26 листопада

Події

Дмитро Сидоренко

Бадьорий і хрумкий подих зими відганяє меланхолійну сльоту, навіяну осінньою рутиною. Попереду ще багацько захопливих і цікавих подій. Тож варто відкинути нудьгу та поринути у ексцентричний вир культурного блаженства. 

HURTS

Меланхоліки і романтики Hurts прямісінько з туманного Альбіону 23 листопада виступатимуть у царині sold out – уже звичний ефект для популярного гурту. Тандем завітає до України з новим уже четвертим альбомом «Desire».

Тео і Адам неймовірно харизматичні і стильні аристократи, які потужно пронизують своїм вокалом кожну тремтячу від спраги душу на своїх концертах. Десятки музичних нагород, безліч концертів та сотні відвіданих локацій – це загартовані розігрівом та перероджені лайнапом світові зірки.

До речі, кліп на перший сингл платівки «Beautiful Ones» музиканти знімали в Києві. Відеоряд пронизаний любов’ю, жорстокістю, та вродливою ненавистю.

Де: Stereo Plaza

Коли: 23 листопада, 19:00

Вхід: 1190-5499 грн

 
 

ЧОРНИЙ КВАДРАТ

Неординарний колектив прославився майстерною імпровізацією. Завдяки творчим навичкам його учасників будь-яка постановка стає унікальним видовищем. У репертуарі «Чорного квадрату» є цілий спектр жанрів на вибір: ліричні комедії та драми, спектаклі-бесіди у формі stand-up монологу, і так до безкінечності. Усе залежить від обставин.

Творчість «Чорного квадрату» – про людей та про їхнє життя. Тож амплуа бувають різноманітними й неочікуваними: еротичні, дурні, цинічні, порочні, мудрі та неймовірно сексуальні.

Де: Atlas

Коли: 21 листопада, 19:30

Вхід: 120-240 грн

Фото – Чорний квадрат

БЕЗ ОБЛИЧЧЯ. КІНОКЛУБ BLOW UP

Режисер: Джон Ву

США / трилер / 1997

Агент ФБР Шон Арчер довго і ретельно відстежує братів Кастора і Поллукса Троів – знаменитих міжнародних терористів. З Кастором він має особисті рахунки: злочинець убив 5-річного сина Арчера за 6 років до подій фільму. ФБР відстежує чартерний рейс, замовлений Поллуксом, і вирішує перехопити братів.

Перед початком фільму виступить кінокритик Максим Черних. Після стрічки пройде обговорення подій.

Де: кінотеатр «Кінопанорама»

Коли: 26 листопада, 16:00

Вхід: 90 грн 

Odoo CMS - велика картинка

THE VATICAN MESEUMS 3D

Жанр: документальний

Режисер: Марко Пьянджіані

«The Vatican Museums 3D» – це масштабна постановка, над якою працювала команда із 40 професіоналів. Ви побачите всю пишноту музеїв, унікальні нічні кадри залів, що зберігають рідкісні та безцінні твори світового мистецтва всіх історичних епох. Завдяки унікальному поєднанню звичайного 3D і тривимірних технологій, які в кіно використовують Джеймс Кемерон і Тім Бертон, глядачі немов потрапляють всередину великих творів: «входять» у картини Караваджо, «торкаються» статуй Лаокоона і Бельведерського торса, зачаровуються статуями Сікстинської капели, які ще ніколи не мали такий реалістичний вигляд на екрані.

Ваш шлях пройде від класичних скульптур і П'єти Мікеланджело Антоніоні до сучасних скульптур Лучо Фонтані; від картин Джотто, Леонардо Да Вінчі та Караваджо до Ван Гога, Шагала та Далі; від видатних фресок у Станцах Рафаеля (таких, як «Афінська школа») до неймовірних творів Мікеланджело в Сикстинській капелі («Створення Адама», «Страшний суд» та інші). Неймовірна емоційна подорож крізь минуле, сьогодення і майбутнє, провідником якої стане директор музеїв Ватикану, професор Антоніо Паолуччі, що став голосом фільму.

Єдиний показ відбудеться 22 листопада у кінотеатрах України.

 
 

КОКО

Жанр: мультфільм, комедія, пригоди, сімейний

В головних ролях: Гаель Гарсіа Берналь, Бенджамін Бретт, Рені Віктор

Режисер: Лі Анкріч, Адріан Моліна

Події мультфільму розгортаються під час відзначення Дня мертвих у Мексиці. Усі могили на кладовищах прикрашені квітами та стрічками, а дороги освітлюються спеціальними ліхтариками та свічками. 12-річний хлопчик Мігель дуже хоче займатися музикою. Але в їхній родині така діяльність вважається прокляттям і йому на роду написано стати шевцем. Лише раз на рік зв'язок зі світом мертвих стає можливим і хлопчик спробує дізнатися у своїх предків те, що його хвилює найбільше – чи зможе він стати справжнім музикантом.

Мультфільм «Коко» створений режисером і сценаристом Лі Анкрічем. Ідея сюжету була озвучена ще в 2010 році. З тих пір команда мультиплікаторів студії Pixar кілька разів відвідувала Мексику, щоби ближче познайомитися з традиціями святкування Дня мертвих. Незвичне для нашої культури свято відзначається в цих краях більше 3000 років. Родичів, які пішли на той світ, поминають у веселій легкій атмосфері, роблячи акцент на радісних та найсвітліших спогадах про них.

Після мультфільму буде продемонстровано короткометражку «Олаф», тривалістю 22 хвилини.

Коли: з 23 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

ХТО У ДОМІ ТАТО 2

Жанр: комедія, сімейний

В головних ролях: Марк Волберг, Мел Ґібсон, Вілл Фаррел, Алессандра Амброзіо, Лінда Карделліні, Джон Літгоу

Режисер: Шон Андерс

Конфлікт, який можна було спостерігати в попередньому фільмі, – давно забутий. Дасті (Марк Волберг) і Бред (Вілл Феррелл) тепер не затяті вороги, а хороші друзі, які разом роблять все можливе для щастя дітей. Вони вирішили організувати для малечі ідеальне Різдво. Звісно, складно уявити сімейне свято без дідусів. Тож до міста летять дідусі Курт (Мел Ґібсон) і містер Уїтакер (Джон Літгоу). Як і сини, ці двоє відразу не сподобалися один одному. Тепер протистояння, розпочате Бредом і Дасті продовжать їх татусі.

Комедія «Хто в домі тато 2» продовжить улюблену історію, що вийшла на екрани в 2015 році. Тоді касові збори перевищили бюджет картини більш ніж у 3,5 рази. Про те, що Вілл Фаррелл і Марк Волберг повернуться до своїх ролей, оголосили в квітні 2016 року. Роботу над проектом також продовжили сценаристи Джон Морріс і Браян Барнс, а також режисер і співавтор сценарію Шон Андерс.

Коли: з 23 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

НАГАДАЙ СОБІ ЗГАДАТИ

Жанр: Селфі зі склерозом на 2 дії

Автор: Олександр Володарський

Режисер: Костянтин Дубінін

Якби ви втратили пам’ять, але у вас був вибір, що саме можна згадати, щоб ви згадали?

Ну, серйозно! Будь-які три епізоди з життя, події або будь-які три людини... Правда ж, відповідальний вибір?

Кожен має своє найдорожче, що треба берегти і в жодному разі не забути. Щось таке, заради чого варто було прожити життя...

Майя Михайлівна, жінка, скажемо відверто, вже немолода, але ж настільки ще цікава, що кожного ранку прокидається у ліжку з незнайомим молодим чоловіком. Напевно, це Склероз, подумаєте ви, адже вона ніколи не може згадати звідки він там узявся! І все б нічого, але цей черговий незнайомець зустрічає в квартирі ще трьох молодих харизматичних мужчин, які живуть там не один рік. Ох, вже ж ця загадкова душа української жінки!

Черговий цікавий експеримент від Молодого - у ролі 90-літньої розбивачки сердець – зовсім юна та комедійна Анастасія Блажчук. 

Де: Молодий театр

Коли: 24 листопада, 19:00

Вхід: 200 грн

http://molodyytheatre.com/repertoire/nagaday-sobi-zgadaty

СТАЛКЕРИ

Жанр: Специфічна комедія на 2 дії

Автор: Павло Ар’є

Режисер: Стас Жирков

За п'єсою Павла Ар’є “На початку та наприкінці часів”.

Забуті, нікому непотрібні живуть собі десь у покинутому чорнобильському селі чудернацька баба Пріся, хвороблива мати і придуркуватий син. Був ще тато, але його вже давно немає, одного разу він нишком зібрав найнеобхідніші речі — свої документи і всі гроші — і зник у невідомому напрямку…

Це специфічна комедія, де міф та реальність мають однакову силу, де радіоактивний гумор межує з правдою нашого життя, де картопля – делікатес, а «згущьонка» – просто фантастика!

«Чому ми живемо в зоні, а інші люди живуть там — «не в зоні»?

Увага! У виставі використовується ненормативна лексика.

Копродукція Київського академічного експериментального театру «Золоті ворота» та Київського академічного Молодого театру.

Де: Молодий театр

Коли: 24 листопада, 19:00

Вхід: 300-400 грн

http://molodyytheatre.com/repertoire/stalkery

ЛАНЦЮГОВА РЕАКЦІЯ: ГРА ДЛЯ ПИСЬМЕННИКІВ

22 листопада в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться презентація третьої частини книжки-проекту «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» журналістки, кураторки книжкових проектів та літературних програм, директорки Українського інституту книги Тетяни Терен. Авторка разом з фотографом проекту Олександром Хоменком та героями книжки – Василем Герасим'юком, Мар'яною Савкою, Богданом Жолдаком, Євгенією Кононенко, Василем Шклярем, Людмилою Таран – зустрінуться зі своїми читачами та стануть учасниками «Ланцюгової реакції: гри для письменників».

Проект журналістки Тетяни Терен «RECвізити» покликаний зберегти думки, переконання, позиції, оцінки, творчі й життєві правила найзнаковіших сучасних українських авторів. Герої цієї антології розповідають про місця свого народження, батьків і сім’ю, згадують учителів і колег, діляться творчими секретами, розмірковують про любов, віру і сенс життя. Зустрівшись на сторінках цього трикнижжя, письменники несподівано починають говорити не лише з невидимим уважним інтерв’юером, але й одне з одним. Перед нами унікальний проект про покоління і про ті часто невидимі зв’язки, завдяки яким уможливлюється неперервність літературного процесу.

Де: Національний музей імені Тараса Шевченка

Коли: 22 листопада, 19:00

Фото – «Видавництво Старого Лева»

Схожі публікації