Огляд найбільш очікуваних подій тижня у Києві

Кіно, театр, концертні майданчики, підпільний стендап та справжній бійцівський клуб

Події

Дмитро Сидоренко

The Rolling Stones: Havana Moon

25 березня 2016 року концентрований тоталітаризм Куби розвіяв потужний викид бунтівної та розпусної енергії. Цензуру, безмежний контроль суспільного життя та зацькованість громадянських прав замінили секс, наркотики та рок-н-рол. Ви хотіли свободи, змін і шаленства? Нарешті ви отримає це сповна! Та ще й безкоштовно!

Цього легендарного дня сталось нечуване: півмільйона кубинців відвідали безкоштовний концерт «The Rolling Stones» у Гавані!

А вже 1 листопада всі фанати «революційного тріо» зможуть на власні очі побачити фантастичну реалізацію утопії або ж, як кажуть величні мислителі нашої епохи, «historical s**t».

Лише у цей день, 1 листопада, в кінотеатрі «Україна» та кінотеатрах мережі «Планета кіно» відбудеться ексклюзивний показ стрічки «The Rolling Stones: Havana Moon».

До речі «Havana Moon» – відсилка до однойменного альбому Карлоса Сантани 1983 року?

 
 

«Тор: Раґнарок»

Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, пригоди.

У головних ролях: Кріс Хемсворт, Том Хіддлстон, Ідріс Ельба, Ентоні Хопкінс, Кейт Бланшетт, Марк Руффало.

Режисер: Тайка Вайтіті.

Сценарій: Стефані Фольсом, Крейг Кайл, Ерік Пірсон.

Головний герой фантастичного бойовика – хоробрий син Одіна, правителя Асґарда, верховного бога і батька богів, Тор (Кріс Хемсворт). Над Асґардом нависла смертельна і невідворотна загроза – Раґнарок, загибель богів і всього живого. Місту загрожує тотальне знищення. Вогняний демон Суртур повинен справдити давнє пророцтво і після останньої сутички дев’ять світів зникнуть. Водночас підступна богиня смерті Хель має власні плани на обитель богів. Тому Тору, який знайшов у помийних бійцівських ямах свого «колегу по роботі» Халка, судилось зупинити неминучу загибель власної планети і всієї цивілізації. Їхня подорож – це пошукова операція з пошуку Одіна, таємнича зустріч із Доктором Стренджем, народна революція і, звісно ж, хитрі витівки Локі (Том Хіддлстон).

«Тор: Раґнарок» – фінальна стрічка у трилогії про Тора, яка стане ключовим переходом до «Війн безкінечності». І пам’ятайте: трейлери фільмів Marvel – річ вельми оманлива.

Коли: 2 листопада.

Де: у всіх кінотеатрах країни.

 
 

Вінсент Ван Гог – Новий погляд

Фільм-виставка

Мова: англійська с українськими субтитрами

Оплот химерних і загадкових творів крізь призму великого екрану стає ближчим до глядача. Перегляд стрічки – це унікальна можливість побачити неймовірну колекцію робіт визначного митця.

Вихід фільму приурочено до 125-річчя від дня смерті одного з найвидатніших художників в історії. Нові інтерпретації, конспірологічні теорії та неординарні підходи до вивчення творчості Ван Гога – усі необхідні елементи для захопливої подорожі.

Коли: 5 листопада, 15:00.

Де: кінотеатр «Київ».

Вхід: 150 грн.

 
 

Young Vic Theatre: Йерма

Фільм-вистава

Постановка театру «Янг Вік».

П’єса Федеріко Гарсіа Лорки.

Режисер: Саймон Стоун.

Сучасний Лондон. Тридцятирічну жінку ледь не зводить з розуму думка про народження дитини. Ідеальна зав’язка у стилі Федеріко Гарсіа Лорки. Що і призводить до непередбачуваних поворотів, нечуваних вибриків та приголомшливого фіналу.

Неперевершена Біллі Пайпер (серіал «Доктор Хто») повертається до ролі, яка прославила її серед поціновувачів театрального мистецтва та прискіпливих критиків.

Нагороди: Премія Лоуренса Олів’є – краща відновлена п’єса, краща жіноча роль.

Коли: 31 жовтня.

Де: кінотеатр «Київ».

Вхід: 175 грн.

 
 

Бійцівський клуб

За мотивами фільму «Бійцівский клуб»

Велика локація, пронизана атмосферою культового фільму. Палаючі урни, старезні запліснявілі пачки газет, огидний дим пожовклих цигарок, косплей відомих усім героїв та навіть цілих сцен зі стрічки. Кожному відвідувачу – брутальний бійцівський make up, сувенірні синяки та на вибір цілий арсенал екстреміста.

Флагманська компанія «Magic Innovations» створить крутезні 3D проекції, які забезпечать повну інтеграцію в ілюзорну реальність. Хоча хто знає, наскільки реальний той чи інший світи?

Без розпусного "пойла" нікуди, тож для всіх відвідувачів працюватиме бар. А останнім лінком для переходу в омріяну реальність стануть актори, одягнуті з ніг до голови в оригінальний мерч. У якийсь момент ви неодмінно "злетите з катушок" і долучитесь до цієї компанії. А що ж робити – усе по канону.

Уся подія – карколомний квест, під час якого кожен учасник ладен «чудити» усе, що заманеться.

І не забувайте щохвилини робити селфі, щоб наступного ранку можна було відтворити хід ментального свавілля.

Захід тріумфально закінчиться показом легендарної стрічки «Бійцівський клуб».

Тривалість гри: 2 години.

Рекомендована кількість учасників у команді: 6. 

Який образ обрати?

Організатори пропонують один з чотирьох: Марла, Костюм Нортон, Фрік Пітт, Боєць Блек. Однак кожен образ – унісекс (гендерні тренди ще ніхто не скасовував).

Увага! Захід не рекомендовано відвідувати вагітним, епілептикам, людям з пороком серця та дітям до 14 років.

Коли: 4 листопада, 16:30.

Де: вул. Біломорська 1, біля центрального входу до "Арт-Завод Платформа".

Вхід: 399 грн.

 
 

Bad Comedian: Stand-up tour

Його цитати та жарти стають мемами, а його відео розбирають на вставки ваші улюблені блогери.

Після трьох років конспірологічної тиші кінокритик, stand-up комік і володар титулу «раптове камео» повертається на шлях люті.

Три роки промайнули десятками оглядів, однак російське кіно таке ж погане, а гумор залишився у стилі альтер-его Комедіанта.

Новий stand-up – це саркастична дифузія, яка заполонить кожну часточку всього майданчику. Це відвертий інтерактив з публікою, а також можливість зробити фото з кумиром.

А якщо stand-up буде несмішним? Не хвилюйтеся, ви не натрапите на клікбейт. Це лише виступ поганого коміка. Тож насолоджуйтеся нестримною атмосферою люті та сльотою панчлайнів. І ловіть кайф, а не бедтріпи.

Коли: 2 листопада, 20:00.

Де: Atlas.

Вхід: 500 грн.

 
 

Underground Stand Up 

Ніхто не знає, що це за чудернацьке шоу – Підпільний Стендап. Жоден раніше не чув про кмітливих резидентів цієї таємничої організації. Вони скрізь, хоча водночас рутинний погляд офісного роботяги не здатен вловити темп їхнього невпинного перфомансу.

Їхні виступи – це спалах імпровізацій і гнів буфонади. Це контркультурна тусівка, яка жартує про все, що гепнеться їм на голову. Вдень вони гарують на корпоративних заходах, а вночі зривають сльоту комірців і халатиків, знищуючи нещадним полум’ям "еті-анекдоти".

Цього разу на сцені Підпільного Стендапу найбільш харизматичні коміки Києва:

Свят Загайкевич – фіналіст Стендап Шоу на Новому Каналі;

Сергій Липко – двічі переможець шоу «Рассмеши Комика»;

Єгор Романенко – найбільш цинічний стендап комік, учасник шоу «Рассмеши Комика», хоча й не дуже пишається цим;

Лана Чубаха – двічі переможниця шоу "Рассмеши Комика", фіналістка «Comedy Battle на ТНТ»;

Макс Вишинський – переможець шоу «Рассмеши Комика»;

Антон Тимошенко – двічі переможець шоу «Рассмеши Комика».

Кожен глядач може взяти участь у шоу, скрикнувши якусь дурнувату чи кумедну фразу.

Підпільний Стендап – це камерне торнадо комічних реплік та шалене вертіго рандомних жартів, які продірявлять твою стелю хорошого настрою.

Коли: 1 листопада, 20:00.

Де: Adjika.

Вхід: 150-200 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Poets Of The Fall 

Жодне хіпстерське дитинство не обходилось без дефолтних елементів: гнітючі шкільні аудиторії, контрверсія світів, любовна драма, творчий розпач та усамітнений смуток під «Poets Of The Fall».

І от вже вкотре культовий гурт їде до столиці з новим альбомом «Clearview». Минулорічний sold out – це прямий доказ того, що музикантам є, що сказати, а фанатам – про що мріяти. Нові сингли – це безперечно круто, але стильний саунд не замінить ліричної ностальгії. Емоційні фіни вдихнуть життя у наші тендітні спогади.

Величезна українська фан-база «Poets Of The Fall» – успішні і креативні творці, які знову переживуть перші сором’язливі спроби змайструвати щось чудове і неповторне.

Коли: 1 листопада, 20:00.

Де: Sentrum.

Вхід: 1200 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Вистава «Ангелочек, или Сексуальные неврозы наших родителей» 

Режисер: Алла Рибікова.

Сценографія: Олексій Вакарчук.

У рамках проекту "Чи легко бути молодим".

Знайомтесь – це Дора. Вона скромна і кумедна красуня, але в її крихітному будиночку чогось трішечки бракує. Дора може за мить завоювати лояльність будь-кого, хто випадково трапиться на її благочестивому шляху. Однак життя – штука нудна і монотонна. Тож очевидно, що комусь варто смикнути перемикач, тим самим додавши екшену, динаміки, драми та несподіваних квестів.

Коли: 6 листопада, 20:00.

Де: Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки.

Вхід: 90 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Вистава «Дядя Ваня»

Жанр: сцени сільського життя на 2 дії.

Автор: Антон Чехов.

Режисер: Станіслав Мойсеєв.

Ми насолоджуємось класичними виставами та щоразу прагнемо побачити їх переродження у черговому творчому акті. І після перегляду вкотре відкриваємо для себе ледь помітні деталі величного. Іронічна динаміка дійства одразу захопить охочого видовищ глядача. Міміка персонажів то бризкає у залу мерзенним гарчанням, то жалюгідно зойкує, то цідить довгоочікувану посмішку. Проте не варто забувати – це все ілюзія, що звабливо затягує глядача у вир подій.

Актори філігранно балансують на межі між грою в абсурд та академічною витримкою. Їхня гра – це злагоджена трансляція побуту моралі і капризів тамтешніх мешканців. А пул гравців представлений легендами української сцени.

«Дядя Ваня» – унікальна подія, обрамлена світлом театральної богеми, яку слід неодмінно відвідати.

Коли: 5 листопада, 19:00.

Де: Київський академічний Молодий театр.

Вхід: 80-200 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації