Рецензія на стрічку "Монстри на канікулах 3"

Прикольний тріп для всієї сім’ї

Кіно

Дмитро Сидоренко

Жанр: мультфільм, комедія
У головних ролях: Адам Сендлер, Селена Гомес, Енді Семберг, Френ Дрешер, Мел Брукс, Кетрін Хан, Девід Спейд
Режисер:Геннадій Тартаковський

Тусовка привабливих і неординарних монстрів з ініціативи доньки Дракули Мевіс вирушає у круїз, щоби відпочити від своїх страхітливих справ і весело провести час у дружньому колі: поплескатися у басейні, наїстися екзотичних страв, відполірувати кістки і насамкінець від душі розслабитись у спа. Навіть скептично налаштований голова сімейства поволі в’язне у флюїдах Еріки, капітана судна, яка своїми пестощами зваблює суворого вампіра. Виявляється, що мила дівчина - це правнучка знаменитого мисливця на монстрів Авраама ван Хельсінга. Вона влаштувала підступну пастку під соусом лакшері-подорожі.

 
 

Якщо коротко, то "Монстри на канікулах 3" - це типовий представник серії монстрів. Тільки остання стрічка стала прямісінько квінтесенцією любові. Вона безмежна настільки, що сюжет залишили без будь-якої інтриги, яка раніше хоч у камео, але таки з’являлась у деяких сценах. Проте даний підхід можна зрозуміти, тому що закінчувати потрібно на максимально позитивній ноті, особливо, коли історія обертається навколо перспективи єднання ворогуючих сімей у декораціях відпочинку на розкішному лайнері.

Третя частина "Готелю Пенсильванія" (саме так стрічка називається в оригналі) стала своєрідним сюрпризом для її прихильників. У 2015 році було оголошено про закриття проекту. Однак невдовзі режисер повернувся, аби завершити історію. Що стало причиною? У більшості випадків прибутковий прокат стає головною мотивацією для продовження. Геннадій Тартаковський намагався зайнятись сторонніми проектами, проте зрозумів, що йому набагато зручніше працювати з уже успішною історією. Слід віддати йому належне: мультфільми однозначно запам’ятаються унікальним авторським стилем і здатністю витискати гумор з кожнісінької молекули. 

Odoo CMS - велика картинка

Також не варто забувати і про Адама Сендлера, який разом зі своїм комедійним Титаніком потонув у морі низькопробних комедій. "Готель Пенсильванія" - це єдина стрічка, яка прямо доводить, що Адам талановитий комік. Він круто попрацював над образом Дракули. Тож "Монстри на канікулах" - це таке собі рятівне коло для авторів. Ну і для студії, звісно. "Sony ніяк не може навести лад у своєму кіновсесвіті монстрів. Натомість у мультфільм вдалося затягнути усіх-усіх. При цьому кожного героя зуміли максимально розкрити. А стосунки центральних двох пар родичів вийшли дуже переконливими і чуттєвими.

Характерна риса "Монстрів" - це різноплановий гумор, яким нашпигований весь фільм від початку до кінця. Прийоми варіюються, тож сумувати точно не доведеться. Глядача тішать широченним спектром веселощів: від смішних гегів і ситуаційних жартиків аж до кумедного акценту Дракули - в оригіналі він просто неймовірний. У цьому і криється головна перевага стрічки: усі жести, репліки і трюки гармонійно доповнюють у сценах один одного, створюючи позитивну енергію навколо атмосфери тотальних дурощів. 

Кожен фільм "Готель Пенсильванія" може відзначитись вдалим обігруванням гумору в обраній обстановці. Завдяки різноманітним локаціям жарти виглядають свіжими і не вимороченими попередниками чи сторонніми проектами. Крім того, всередині конкретної стрічки теж відбувається зміна декорацій, що не дає динаміці вщухнути. Через це фільми виглядають оригінально, а глядачі не втрачають інтерес до проекту. 

Odoo CMS - велика картинка

"Монстри на канікулах 3" - це перш за все класна пародія на власний серйозний посил потенційної сутички на тлі довжелезної кривавої ворожнечі. Сюжет у цілому не настільки важливий, як його окремі клаптики (загалом, йдеться про сімейні цінності і побудову взаємовідносин - тут вам і кохання, і ревнощі, і проблема батьків і дітей, зображена грайливо і невимушено). Тому час від часу головним діючим персонажем стає неперевершена картинка, сповнена тематичного фарсу і чудових жартів. Укупі приголомшливе дійство як розважає, так і трішки повчає. Зовсім трішки.

Дивився Дмитро Сидоренко

Схожі публікації