Китайська Xiaomi подала до суду на українця за порушення інтелектуальних прав

Підприємець, не володіючи правами на бренд, використовував торгову марку Xiaomi

Про головне

Оксана Чорна

Один з найбільших китайських виробників електроніки Xiaomi HK Ltd подав до суду на українського дистриб'ютора NIS і зажадав припинити порушення інтелектуальних прав

Про це йдеться у визначенні Київського господарського суду від 25 липня 2017 року, передає liga.net.

Компанія NIS не володіє правами на бренд Xiaomi. Але торгові марки Xiaomi, Mi оформлені на його співвласника і генерального директора Олександра Ширкова і на Concord trade Inc. (США). Також знак Mi Ширков оформив для надання послуг ремонту.

ТМ Xiaomi підприємець зареєстрував у 2014 році. Олександр Ширков є також володарем ТМ інших популярних виробників електроніки різних класів: Meizu, OPPO, Qualcomm, 4K, 8K. NIS продає продукцію Xiaomi через свій інтернет-магазин Mi.ua, а також через мережу з десятка роздрібних монобрендових магазинів.

У минулому році роздрібна мережа Алло оголосила про те, що офіційним дистриб'ютором Xiaomi в Україні стала компанія Цифротех, що входить в групу Алло.

"NIS теж продає через свої майданчики продукцію Xiaomi. Частину цієї продукції вони купують у компанії Цифротех як у офіційного дистриб'ютора. Інша частина – товари Xiaomi, не призначені для міжнародних ринків".

Євген Резуєв, маркетинг-директор ГК Алло 

Нагадаємо, що китайська компанія Doogee (Шеньчжень) оголосила про вихід на український ринок з метою підтримки продажів своїх смартфонів.

Джерело фото

Схожі публікації