Tesla тимчасово призупинила виробництво Model 3 через проблеми з автоматикою

Model 3 - найдешевша модель Tesla, на яку оформили понад півмільйона замовлень

Про головне

Ярина Боринець

Автовиробник Tesla 16 квітня оголосив, що тимчасово зупиняє збірку Model 3 для "поліпшення роботи автоматики"

За словами неназваного співробітника заводу, який поговорив з Buzzfeed News, про це було оголошено раптово.

Компанія планує припинити роботу на 4-5 днів. Співробітникам запропонували використовувати відпустку, інакше ці дні не будуть оплачені. Частині працівників запропонують тимчасово виконувати інші обов'язки.

У своїй заяві для преси компанія додала, що хоче поліпшити виробничу лінію, прибравши "вузькі місця" для підвищення швидкості випуску.

16 квітня Tesla також опублікувала відповідь на журналістське розслідування про велику кількість травм на заводі. Там заявили, що перевірили правила реєстрації травм і не знайшли підтвердження заявам працівників про нібито системі заниження травматизму.

Model 3 - найдешевша модель Tesla, на яку оформили понад півмільйона замовлень. Компанія планувала ще в 2017 році вийти на виробництво п'яти тисяч машин на тиждень, але тільки до кінця березня 2018 року подолала позначку 2000 машин.

Незважаючи на те, що компанія обіцяла до березня вийти на 2500 машин на тиждень, акції Tesla після публікації чергового квартального звіту практично повністю відіграли падіння і повернулися на рівень початку весни.

Джерело фото

Схожі публікації